teiserrwn«Θύματα» της συρρίκνωσης των δαπανών είναι και  η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών.

Εντονες αναμένονται οι αντιδράσεις των φοιτητών.

Με «πάγωμα» όλων των αναπτυξιακών έργων προτίθεται να αντιμετωπίσει η διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες κατά 345.000 ευρώ.

«Θύματα» της συρρίκνωσης των δαπανών είναι και  η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών, η θέρμανση μέσα στα αμφιθέατρα, τα υπεραστικά τηλέφωνα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τα αναπτυξιακά έργα υποδομών, οι εξοπλισμοί εργαστηρίων, και η λίστα των περικοπών δε φαίνεται να έχει τέλος. «Για ποιότητα στις παρέχομενες σπουδές, πλέον, δε γίνεται ούτε λόγος», λένε με απογοήτευση οι πρόεδροι των ιδρυμάτων σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ.

Εντονες αναμένονται, πάντως, και οι αντιδράσεις των φοιτητών για την επερχόμενη υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών τους. «Οι περικοπές έχουν αρχίσει ήδη και προφανώς η κατάσταση που διαμορφώνεται δεν είναι η καλύτερη. Το φοιτητικό κίνημα θα αντιδράσει με κινητοποιήσεις και πορείες», αναφέρει η φοιτήτρια στο ΑΤΕΙΘ, Αρτεμις Στασινού.

«Ευτυχώς προλάβαμε την προηγούμενη χρονιά και προχωρήσαμε σε διαγωνισμό για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην πληγούν οι παροχές προς τους φοιτητές ούτε και οι πληρωμές των ωρομισθίων», αναφέρει ο πρόεδρος, Δημήτρης Πασχαλούδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «τη νύφη θα πληρώσουν» δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονταν από το ΤΕΙ: Η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων δυναμικότητας 2.000 θέσεων, με δυνατότητα χρήσης και από την τοπική κοινωνία και η ανέγερση ενός νέου κτιρίου για τη στέγαση του Τμήματος Καλών Τεχνών, σε δύο όμορα οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί στο ίδρυμα. «Προς το παρόν αδυνατούμε να χρηματοδοτήσουμε την εκπόνηση των μελετών», σημείωσε. A.M.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 167 επισκέπτες