Ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απέστειλαν οι πρώην Πρόεδροι ΤΕΙ Σερρών καθηγητές Αναστάσιος Μπαλουκτσής, Ερρίκος Μουρατίδης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους – όπως αναφέρουν – για την μη εκπροσώπηση της Πανεπιστημιούπολης –κόμβου των Σερρών στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

«Εκφράζοντας, όχι μόνον προσωπικές απόψεις, αλλά τον γενικότερο προβληματισμό της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, κάνουμε έκκληση προς εσάς να επανεξετάσετε την απόφαση απομάκρυνσης των εκλεγμένων μελών της Πανεπιστημιούπολης Σερρών, που έχουν την νομιμοποίηση, την γνώση και την συγκρότηση ώστε να οδηγηθεί η Πανεπιστημιούπολη Σερρών με ασφάλεια σε μια νέα (ακόμη) καλύτερη περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανοιχτή επιστολή των Προέδρων των Τμημάτων της Πανεπιστημιούπολης Σερρών

Ανοιχτή επιστολή για το ίδιο θέμα κοινοποίησαν και οι Πρόεδροι των Τμημάτων της Πανεπιστημιούπολης Σερρών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος « Η έκπληξή μας δεν αφορά στα ίδια τα πρόσωπα ούτε στη γεωγραφική εκπροσώπηση, αλλά στην ακαδημαϊκή εκπροσώπηση των συστατικών μερών (των επονομαζόμενων κόμβων) του νέου ΔΙ.ΠΑ.Ε. στη νέα ΔΕ. Συγκεκριμένα, ο κόμβος της Πανεπιστημιούπολης Σερρών, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του ΔΙΠΑΕ, δεν εκπροσωπείται. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στην ακαδημαϊκή, διοικητική και εν γένει λειτουργία του Ιδρύματος και γεννά ερωτηματικά για το μέλλον» αναφέρεται χαρακτηριστικά-μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση.

Το θέμα στη Βουλή

Έξι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το εν λόγω ζήτημα . Οι βουλευτές ζητούν από την κ. Υπουργό να τροποποιήσει την απόφαση ορισμού νέας διοικούσας επιτροπής κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η συμμετοχή και της ακαδημαϊκής κοινότητας των Σερρών, ενώ αναρωτιούνται για το αν συνδέεται η απόφαση αυτής της εξαίρεσης με τις πρόσφατες αποφάσεις ισοτιμίας των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων που θα επιφέρει ουσιαστική υποβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν .Τέλος ζητούν ενημέρωση για το χρόνο πραγματοποίησης των Πρυτανικών εκλογών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Με θέμα « Ανασύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος» Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας «Ο παντελής αποκλεισμός των μελών της πανεπιστημιούπολης των Σερρών από την σύνθεση της νέα Διοικούσα επιτροπής είναι εντελώς ακατανόητος και 100% εσφαλμένη. Σαφώς υποβαθμίζει τον ρόλο της ακαδημαΪκής κοινότητας των Σερρών και την προσβάλλει πάραυτα» αναφέρει ο κ. Μπούμπας ρωτώντας την κ. Υπουργό «εάν προτίθεται να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένω να λυθεί λίαν συντόμως το μείζων ζήτημα».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 204 επισκέπτες