“Η Ευρωπαϊκή Εγνατία προς τα Δυτικά Βαλκάνια, τον Εύξεινο Πόντο και τον Καύκασο είναι η Μακεδονία” είπε σήμερα από τις Σέρρες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύσκεψη με την παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα βουλευτών, εκπροσώπων της ΠΚΜ, δημάρχων, μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και φοιτητών για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα προκειμένου να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την μεταφορά των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στις Σέρρες και για την κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Δέλτα.

Αναβρασμός επικρατεί στο πρώην Αλεξάνδρειο ΤΕΙ της Σίνδου και νυν παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), καθώς φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο και μαζί με τους καθηγητές τους συζητούν τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν μετά την αιφνιδιαστική εισήγηση που έγινε γνωστή την Πέμπτη 31 Μαρτίου και σύμφωνα με την οποία η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος προτίθεται να μεταφέρει τα τρία τμήματα της Σχολής Μηχανικών της Θεσσαλονίκης, στις Σέρρες.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την καθαριότητα στο ΔΙΠΑΕ Σερρών εξέφρασε ο πρύτανης του Ιδρύματος Αθανάσιος Καϊσης που βρέθηκε την Τετάρτη στις Σέρρες. Τα προβλήματα της καθαριότητας είναι παλιά, είπε ο πρύτανης ωστόσο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις μόνιμης εργασίας για την καθαριότητα, κάτι που είναι δύσκολο όπως παραδέχθηκε.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εξεταστική για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Η εξεταστική ξεκίνησε με τα εργαστήρια, ενώ μετά τις 15 Ιουνίου τα παιδιά θα εξετάζονται και στα μαθήματα του εξαμήνου τους.

Ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απέστειλαν οι πρώην Πρόεδροι ΤΕΙ Σερρών καθηγητές Αναστάσιος Μπαλουκτσής, Ερρίκος Μουρατίδης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους – όπως αναφέρουν – για την μη εκπροσώπηση της Πανεπιστημιούπολης –κόμβου των Σερρών στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ανοιχτή Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας  Νίκη Κεραμέως

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Σας απευθύνω την ανοιχτή αυτή επιστολή, επειδή η πρόσφατη απόφασή σας για την ανασύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος  (ΦΕΚ 106, τ. ΥΟΔΔ/14.2.2020) χρήζει άμεσης θεραπείας.

Άμεση τροποποίηση της σύνθεσής της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ώστε, εφόσον αυτή παραμείνει δεκαπενταμελής, να συμπεριληφθεί ένας αντιπρόεδρος και δύο μέλη από την πανεπιστημιούπολη Σερρών ζητά με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Καθηγητής Δημήτρης Χασάπης.