agelidis-spiridouΓιούλη Σπυρίδου: «Συγκινητική η συμμετοχή των Σερραίων στο κάλεσμα το Ορφέα»

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους στην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών στον λογαριασμό 3010000465400-5

Την αισιοδοξία τους για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο ιστορικό κτίριο του θεάτρου Ορφέα με πιθανότερη ημερομηνία την περίοδο των Εορτών εξέφρασαν χτες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σερρων κ. Πέτρος Αγγελίδης και η Πρόεδρος του «ΟΡΦΕΑ» κ. Γιούλη Σπυρίδου. Η πρόεδρος εμφανίστηκε συγκινημένη από την πρωτοφανή ανταπόκριση των Σερραίων στην έκκληση του Συλλόγου για ενίσχυση, δηλώνοντας: «Συλλέξαμε ένα ικανοποιητικό ποσό οι προσφορές των πολιτών μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε τμηματικά στις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου. Αξιοποιήσαμε το ποσό των 12.000 που συλλέχθηκε από την συναυλία που διοργανώσαμε για την σωτηρία του ΟΡΦΕΑ, εκ των οποίων τα 5.000 ευρώ δόθηκαν για μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο, ενώ τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ για τις εργασίες στο κτήριο».

Μιλώντας για το σύνολο των προσπαθειών που πραγματοποιήθηκαν και τον ιστορικό χαρακτήρα του Ορφέα η κ. Σπυρίδου μας δήλωσε: «Οφείλουμε να το σώσουμε. Να μην αφήσουμε τον ανελέητο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες να το διαβρώσουν.

Θα εμποδίσουμε τη γη να το καταπιεί. Θα το στήσουμε όρθιο και πάλι για να στολίζει τις Σέρρες και να μας θυμίζει τους μεγάλους αγώνες και το σκοπό, για τον οποίο ιδρύθηκε ο Όμιλος ΟΡΦΕΑΣ. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Η στέγη που ήταν η κύρια αιτία της διάβρωσης επισκευάσθηκε, ενώ τα εξωτερικά επιχρίσματα και το βάψιμο σε λίγο τελειώνουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα το φέρουμε στο σημείο που πρέπει, ώστε να μπορεί και πάλι να λειτουργήσει, για να απολαμβάνουμε όλοι τις παραστάσεις που θα ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ.

Γιατί η ιστορία και η παράδοση δεν αποτελεί παρελθόν, μα είναι κάτι που συνεχίζεται. Για όσους θέλουν να βοηθήσουν στη διάσωση του ιστορικού κτηρίου του Θεάτρου «ΟΡΦΕΑΣ»: Αριθμός Λογαριασμού στη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών: 3010000465400-5». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης δήλωσε: «Όσο μεγαλύτερη νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στο χθες του τόπου τόσο μεγαλύτερη νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στο αύριό του. Η ενεργός ανάμιξη των πολιτών» συνέχισε «στη διαφύλαξη της μνημειακής μας κληρονομιάς πρέπει να είναι συνεχής, καθώς οι ηθικές δεσμεύσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία πρέπει ν' αναλαμβάνονται, να τηρούνται και να διευρύνονται απ' όλους μας, όχι επειδή είναι υποχρέωσή μας, αλλά επειδή το νιώθουμε».

Είναι χαρά μας που θα παραδώσουμε στους επόμενους τα μνημεία του χθες και του σήμερα, με τη βεβαιότητα ότι θα σταθούν και στο μέλλον μάρτυρες της Σερραϊκής ιστορίας». Μάλιστα η Πρόεδρος μας κοινοποίησε τα ονόματα των μεγαλύτερων χρηματοδοτών της προσπάθειας:

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 8.000 €
Σύλλογος Εργοληπτών 3.000 €
ΚΑΝΤΖΑΣ ΣΤ. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 1.500 €
ΚΡΙ-ΚΡΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 1.000 €
ΓΑΤΙΔΗΣ ¨ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ¨ 1.000 €
ΤΕΣ – ΜΠΕΣΙΡΗΣ – ΠΑΣΙΑΣ 1.000 €
ΤΕΛΕΤΙΝΗΣ ¨ΕRGOTEL¨ 1.000 €
Παπαβασιλείου Βασίλειος (Πρ. Δ. Σ) 1.000 €
ΑΝΩΝΥΜΟΣ 1.000 €
Πέτρος Αγγελίδης Δήμαρχος 1.000 €
Κωνσταντίνος Βέρρος Οικ/λόγος 1.000 €
Πέτρος Καμελίδης – ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 500 €
Νίκος Κοταλακίδης Λευκά Είδη 500 €
Τασκούδης – Γκάζιος Εταιρία Πρασίνου 500 €
ΡΑΝΤΟΣ Ηλεκτρικά 500 €
Χρ. Μέγκλας –Γεωργικά Φάρμακα 500 €
Χρήστος Νικολακόπουλος ¨ SYNTHESIS 500 €
Χρηστίδης Χρήστος 300 €
Αρ. Μαυρίδης -Φαρμακοποιός 200 €
Στέφανος Οικονόμου– ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΚΉ 200 €
Κών/νος Κοταλακίδης -Λευκά Είδη 200 €
Στέργιος Πούλιος – Κομπιούτερ 300 €
Αργύρης Μαυρουδής – Οδο/τρος 200 €
Γιούλη Σπυρίδου Πρόεδρος ΟΡΦΕΑ 250€
Χρήστος Καπετάνιος-Φωτιστικά 50 €
¨ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ¨ 200 €
Αλκμήνη Καφτατζή 50 €

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 477 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200