ergatiko_kentro_serron«Τσεκούρεμα» στις θέσεις εργασίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τα προγράμματα που εξήγγειλε από τις Σέρρες η Υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη.

Ξεκίνησαν, επιτέλους, οι διαδικασίες για την εφαρμογή των προγραμμάτων που εξήγγειλε προ καιρού από τις Σέρρες, η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση, βέβαια, δεν βαραίνει τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι ήταν έτοιμη, αλλά το ίδιο το Υπουργείο που δεν έδινε σαφείς κατευθύνσεις. Προχθές το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου νομού Σερρών, το οποίο είναι ο ενδιάμεσος φορέας, Άλκης Απιδόπουλος συναντήθηκε με τους δημάρχους των Σερρών, προκειμένου να συζητηθεί η κατανομή των θέσεων εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δήμου. Οι θέσεις είναι επιδοτούμενες με 625 ευρώ μηνιαίως συν τα ένσημα.

Συνάντηση του Εργατικού Κέντρου με τους Δημάρχους του νομού
Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα προγράμματα που εξήγγειλε η Λ. Κατσέλη

Σε 1200 από 1500 μειώθηκαν θέσεις που εξήγγειλε η Λούκα Κατσέλη, στις 24 Μαρτίου, κατά την επίσκεψή της στις Σέρρες. Προχθές ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου νομού Σερρών, το οποίο είναι ο ενδιάμεσος φορέας, Άλκης Απιδόπουλος συναντήθηκε με τους δημάρχους των Σερρών, προκειμένου να συζητηθεί η κατανομή των θέσεων εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δήμου. Οι θέσεις είναι επιδοτούμενες με 625 ευρώ μηνιαίως συν τα ένσημα, ενώ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε και η κατανομή των θέσεων εργασίας, που έχει ως εξής: Δήμος Σερρών- 500 θέσεις εργασίας, Δήμος Νέας Ζίχνης- 100 θέσεις εργασίας, Δήμος Αμφίπολης- 100 θέσεις εργασίας, Δήμος Εμμανουήλ Παπά- 110 θέσεις εργασίας, Δήμος Ηράκλειας- 120 θέσεις εργασίας, Δήμος Σιντικής- 130 θέσεις εργασίας και Δήμος Βισαλτίας- 140 θέσεις εργασίας.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου νομού Σερρών Άλκης Απιδόπουλος, είναι ένα πρόγραμμα που θα δώσει «πνοή» σε ανέργους που έχουν άμεση ανάγκη και πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε και μία συζήτηση, ώστε να υπάρξει ένα μνημόνιο συμφωνίας για το πως θα κατανεμηθούν οι θέσεις εργασίας αυτές ανά δήμο.
«Μπορεί η υπουργός να είχε ανακοινώσει 1500 θέσεις, αλλά και οι 1200 είναι οι περισσότερες που έχουμε πάρει περιφερειακά ως Νομός και είναι θετικό. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία καλέσαμε τους δημάρχους, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν. Θέλουμε να το υλοποιήσουμε, γιατί υπάρχει ανάγκη εργασίας και η ανεργία στο Νομό Σερρών είναι πάρα πολύ υψηλή,» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου νομού Σερρών Άλκης Απιδόπουλος.
Θα προκηρυχθούν οι θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε δήμος. Υπάρχει ένα προσχέδιο που δείχνει πως θα κατευθυνθούν οι δήμαρχοι, σε ποιες ειδικότητες θα ζητήσουν προσωπικό, αυτές θα καταγραφούν και θα τις παραλάβει το Εργατικό Κέντρο και από εκεί και πέρα αναμένεται η έγκριση του Υπουργείου Εργασίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί  μέσα σε δύο μήνες.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Βαγγέλης Καλαθάς, τόνισε πως ήταν καλή η κατανομή των θέσεων και πρόσθεσε:
«Μας λύνει σοβαρά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των δήμων μας, όπως η συντήρηση των πάρκων καθαριότητα πλατειών και άλλες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά μαθητών. Κινούμε τις διαδικασίες. Περνάμε από εκτελεστική ομάδα για να γίνει ο πρώτος προβληματισμός και να πέσουν οι πρώτες προτάσεις, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, ολοκληρώνουμε τις προτάσεις και τις καταθέτουμε μέχρι τις 22 του μήνα».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: