agorastosΑπό την παράταξη του Π.Αγγελίδη.
"Πλήρωσε" για τους απλήρωτους λογαριασμούς του στη ΔΕΥΑΣ.

Την "πόρτα εξόδου" από την παράταξή του έδειξε στο δημοτικό σύμβουλο Αγοραστό (Ακη) Αγοραστό ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, σχετικά με το ζήτημα των ανεξόφλητων  λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ που προέκυψε σε βάρος του. Με σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών υποστηρίζονται τα εξής:

Σχετικά με το θέμα της ύπαρξης ή μη οφειλής του δημοτικού συμβούλου κ. Αγοραστού Αγοραστού προς τη ΔΕΥΑ Σερρών, έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

1.     Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το θέμα  από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ΔΕΥΑΣ  και διαπιστώθηκε  ότι ο κ. Αγοραστός Αγοραστός ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία της ρύθμισης μιας παλιάς οφειλής του.

2.     Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους διαφάνειας και χρηστής διοίκησης και προκειμένου να μην αιωρείται  οποιαδήποτε υποψία συγκάλυψης του θέματος αυτού, με ομόφωνη απόφασή της έθεσε εκτός παράταξης τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αγοραστό Αγοραστό, μέχρι την πλήρη διελεύκανση του θέματος αυτού.

3.     Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του  άρθρου 15 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης)  ο κάθε εκλογέας της αυτής εκλογικής περιφέρειας και όποιος διετέλεσε υποψήφιος κατά τις  ίδιες εκλογές,  έχει  δικαίωμα να προσφεύγει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση τέτοιων θεμάτων.

4.     Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα  2-3 μηνών δεν υπάρξει προσφυγή, για την πλειοψηφούσα παράταξη το θέμα θεωρείται λήξαν και ο κύριος Αγοραστός Αγοραστός εφόσον επιθυμεί μπορεί να επανέλθει στην παράταξη.

Διαβάστε επίσης: