trapezia_kafe2Διορία μία εβδομάδα δίνει ο Δήμος Σερρών προς τους καταστηματάρχες, για να συμμορφωθούν για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.

«Φρένο» στο αλαλούμ των τραπεζοκαθισμάτων επιχειρεί να βάλει η Δημοτική Αρχή Σερρών. Το θέμα έχει εξαντληθεί και ο «κύκλος» της διαβούλευσης με τους καταστηματάρχες έχει κλείσει οριστικά. Από χθες ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη Νίκος Στεργίου, έδωσε εντολή και ξεκίνησε η χάραξη των γραμμών σε όλους τους πεζοδρόμους, στην πλατεία Ελευθερίας και γενικά στους χώρους που μισθώνει ο Δήμος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας τι χώρο δικαιούται και φυσικά να φροντίζει να μην επεκτείνεται έξω από αυτόν.


Εξαντλήθηκαν τα «περιθώρια» διαλόγου για τα τραπεζοκαθίσματα
Ξεκινούν τα… πρόστιμα

Τελείωσαν τα ψέματα για τους καταστηματάρχες, με τη δημοτική αρχή Σερρών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας του Πολίτη Νίκο Στεργίου, να εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν σε… τάξη το μείζον θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα, δίνοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς, διορία μίας εβδομάδας, για να συμμορφωθούν. Το αλαλούμ που παρατηρείται εδώ και χρόνια, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, όσο κατανοητό κι αν είναι πως οι εποχές είναι δύσκολες και οι καταστηματάρχες περνάνε μια από τις χειρότερες, οικονομικά, περιόδους.
Όλο τον τελευταίο καιρό έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις στο Δημαρχείο των Σερρών, παρουσία των καταστηματαρχών, το θέμα τέθηκε και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και ο «κύκλος» των συζητήσεων και της διαβούλευσης έλαβε τέλος και πλέον ο Δήμος Σερρών καλείται να κάνει πράξη το πιο απλό, δηλαδή να τηρήσει και να εφαρμόσει τη νομοθεσία.
Από χθες, λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη Νίκος Στεργίου, έδωσε εντολή και ξεκίνησε η χάραξη των γραμμών σε όλους τους πεζοδρόμους, στην πλατεία Ελευθερίας και γενικά στους χώρους που μισθώνει ο Δήμος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας τι χώρο δικαιούται και φυσικά να φροντίζει να μην επεκτείνεται έξω από αυτόν.
Η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 με 3 ημέρες και ταυτόχρονα ο Δήμος Σερρών θα στείλει επιστολές προς όλους τους καταστηματάρχες, ενημερώνοντάς τους για τα δεδομένα που ισχύουν, για το τι προβλέπει η νομοθεσία κ.λπ., ενώ ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Στεργίου, εκφράζει την πεποίθηση πως δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει ο Δήμος στη διαδικασία των προστίμων και πως όλοι τελικά θα συμμορφωθούν.
«Το θέμα έχει εξαντληθεί, το έχουμε συζητήσει και εκφράστηκε η πρόθεση όλων να τηρηθεί ο νόμος. Αν υπάρξουν παραβάσεις, θα επιβληθούν πρόστιμα,» δήλωσε στο Ε.Β. ο κ. Νίκος Στεργίου.
Τα πρόστιμα δεν είναι τα ίδια για όλους. Κυμαίνονται ανάλογα με τη ζώνη στην οποία βρίσκεται το κατάστημα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά υψηλά.
Το έργο της χάραξης των γραμμών, το έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία (το θέμα είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών μέσα στον Ιανουάριο), η οποία έχει αναλάβει επίσης:
-Τη χάραξη γραμμών στις θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρίες,
-Τη χάραξη των θέσεων της ελεγχόμενης στάθμευσης,
-Τη χάραξη των διαβάσεων,
-Τον έλεγχο και την αντικατάσταση των πινακίδων με τη σήμανση «stop».
Το έργο ξεκίνησε από τη δημοτική ενότητα Σερρών, θα ακολουθήσει η δημοτική ενότητα Σκουτάρεως και θα συνεχίσει και θα καλύψει το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων, του διευρυμένου Δήμου Σερρών.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: