milidis_parousiash_sind2Έγινε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Απουσία των περισσότερων στελεχών, έγινε το βράδυ της Τετάρτης, η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, του συνδυασμού του κ. Θόδωρου Μηλίδη. Μία ιστορία που… βρίθει σε παρασκήνιο, κόντρες και έριδες, που έφτασαν ακόμη και σε καβγάδες.
Μία παράταξη, αυτή της ΝΔ, που ζητά εξηγήσεις, για ποιο λόγο έγραψε ο… πίνακας το χαμηλό ποσοστό του 39,22%, τη στιγμή που δεν υπήρχε «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο από τον ίδιο κομματικό χώρο.

Ένας συνδυασμός, που μόνο σημάδια ενότητας δεν παρουσιάζει, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού Θόδωρος Μηλίδης, ζητά να καθίσουν στο… εδώλιο, δύο έννοιες χωρίς ανθρώπινη υπόσταση. Δηλαδή, ο χρόνος και η αποχή.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού τόνισε αρχικά πως δόθηκε ένας έντιμος και καθαρός αγώνας και πως ο βασικός αντίπαλος, ο αμείλικτος εχθρός- όπως τον χαρακτήρισε- ήταν ο ελάχιστος χρόνος του προεκλογικού αγώνα.
«Πήραμε τη στήριξη πάρα πολύ αργά και έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο, όταν οι άλλοι συνδυασμοί ήταν ήδη οργανωμένοι,» επεσήμανε ο κ. Θόδωρος Μηλίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο δεύτερος βασικός λόγος που συντέλεσε στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, ήταν η αποχή:
«Η αποχή ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα πανελληνίως, αλλά και των Σερρών και πιστεύω πως ήταν ιδιαίτερα δυσμενής για το δικό μας συνδυασμό».
Ωστόσο, ο κ. Θόδωρος Μηλίδης δεν αποποιήθηκε και των δικών του ευθυνών, υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Ποτέ δεν έχω αποποιηθεί των ευθυνών μου. Αναλαμβάνω το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης αυτής της ήττας, όμως υπάρχει συνευθύνη πολλών. Λάθη γίνονται πάντοτε σε μια εκλογική αναμέτρηση, όμως δεν νομίζω ότι ήταν αυτό που λειτούργησε στην προκειμένη περίπτωση».
Εντωμεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην συνεργάτη του Θόδωρου Μηλίδη, Γιώργου Τσομαρίδη, χθες στην εκπομπή «1η Επιλογή» του ΤΗΛΕ Επιλογές. Ο τελευταίος επέρριψε την ευθύνη σε συνεργάτες του Θόδωρου Μηλίδη, ενώ υποστήριξε πως μετά τις 12 το βράδυ λειτουργούσε και δεύτερο γραφείο λήψης αποφάσεων, που αναιρούσαν τις αποφάσεις του… επίσημου γραφείου.

Διαβάστε επίσης: