stratopedo_kolokotroniΣε λειτουργία περιφερειακοί χώροι ελεύθερης στάθμευσης      
Με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου των Σερρών.Στα πρώην στρατόπεδα Κολοκοτρώνη και Εμμ.Παππά
Με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Σερρών, ενόψει της εορταστικής περιόδου, σε λειτουργία θα τεθούν περιφερειακοί χώροι ελεύθερης στάθμευσης. Συγκεκριμένα από την Κυριακή ,20 Δεκεμβρίου, ως χώροι ελεύθερης στάθμευσης θα λειτουργήσουν τα πρώην στρατόπεδα Κολοκοτρώνη και Εμμ.Παππά.Εκεί, οι επισκέπτες που θα καταφθάνουν στις Σέρρες θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους και να μεταφέρονται στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο των Σερρών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Αστικά ΚΤΕΑΛ και Ταξί).Η λειτουργία του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Parking στα προαναφερόμενα στρατόπεδα θα διαρκεί τις ώρες λειτουργίας της τοπικής αγοράς (8 το πρωί έως 9 το βράδυ συνεχώς).

Γ.Βλάχος: "Αυτοί οι χώροι στάθμευσης μπορούν να ικανοποιήσουν πάνω από 800 Ι.Χ. αυτοκίνητα''

«Γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων ο κόσμος θέλει-και πρέπει-να νιώσει το νόημα των εορτών.Οι μέρες αυτές είναι μέρες που ο πολίτης έρχεται πιο κοντά στον συνάνθρωπό του.
Το κέντρο της πόλης, αλλά και τα τοπικά κέντρα είναι πόλος ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής για να μην πούμε όλου του Νομού και η επισκεψιμότητα της πόλης κινείται στον μέγιστο βαθμό.Η κίνηση στην αγορά είναι στο υψηλότερο σημείο.Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση του πληθυσμού με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται τίποτε από τα προαναφερθέντα.Παρά το εορταστικό κλίμα, τις μέρες αυτές παρατηρούμε κυκλοφοριακό κομφούζιο, άναρχη κυκλοφορία και στάθμευση, εκνευρισμό και άγχος του πολίτη» , δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σχετικά προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σερρών κ. Ιωάννης Βλάχος.
''Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι και στο μέτρο που μπορούμε να παρέμβουμε, έχοντας γνώση αλλά και θέλοντας να συμβάλουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, ο Δήμος μας (σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς) θέτει στη διάθεση των επισκεπτών της πόλης ελεύθερους χώρους στάθμευσης στα Στρατόπεδα Εμμ. Παππά και Κολοκοτρώνη.Αυτοί οι χώροι στάθμευσης μπορούν να ικανοποιήσουν πάνω από 800 Ι.Χ. αυτοκίνητα και να καλύψουν σχεδόν όλη την πρόσθετη απαίτηση για πάρκινγκ, λειτουργώντας κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς…και πέραν αυτών.
Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα γίνεται με αστική συγκοινωνία και τα αστικά λεωφορεία θα διέρχονται σε διαστήματα κάτω των οκτώ λεπτών.Έτσι, ο επισκέπτης θα μπορεί να αφήσει το αυτοκίνητό του σε οργανωμένο χώρο στάθμευσης, να εξυπηρετήσει άνετα τις ανάγκες του (αναψυχή, αγορά κ.λ.π.), ώστε να φύγει από την πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Θα αποφύγει την ταλαιπωρία να «μπει» στην πόλη και να ψάχνει θέση στάθμευσης (η οποία την περίοδο αυτή είναι πρακτικά ανύπαρκτη).Έτσι, δεν θα επιβαρύνει την πόλη με κυκλοφοριακό φόρτο, που θα έχει ως συνέπεια την δική του καθυστέρηση, ταλαιπωρία, αλλά και όλων των υπόλοιπων οχημάτων.
Θα αποφύγει το άγχος, τον εκνευρισμό και μάλιστα σε μικρούς χρόνους.Η αγορά των Σερρών θα κινηθεί με επισκέπτες που θα νιώθουν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κλίμα άνεσης και ικανοποίησης.
Ο Δήμος Σερρών ξεκινάει ένα μέτρο για όλους μας.
Η επιτυχία δεν θα είναι του Δήμου, αλλά των Σερραίων…γι’ αυτό είναι αναγκαία η συμβολή και συνεργασία όλων των πολιτών.
Απευθύνω έκκληση στους καταστηματάρχες, τους εργαζόμενους στο κέντρο των Σερρών, (σε Δήμο, Νομαρχία, Τράπεζες, λοιπές υπηρεσίες κ.α.) να μην χρησιμοποιήσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους αυτή την εορταστική περίοδο, αλλά να προτιμήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς….
Ελπίζω ότι οι Σερραίοι-πρώτοι απ’ όλους-θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο ζωής τους και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 273 επισκέπτες