dimos_strimona-keskentzisΆναψε το… πράσινο φως για την «κούρσα» των αιρετών για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2010, τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται τη διοικητική μεταρρύθμιση. Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» κινούνται οι δηλώσεις του Δημάρχου Στρυμόνα Βασίλη Κετσετζή, που φαίνεται ότι μπαίνει δυναμικά στο προεκλογικό «παιχνίδι», πολύ πριν πέσει η «καρό σημαία» της ανακοίνωσης και οριστικοποίησης των υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Στρυμόνα είναι ένας από αυτούς που θα συνενωθούν με το Δήμο Σερρών. Όταν ρωτήθηκε από το Ε.Β. σε τι κατάσταση θα παραδώσει στο Δήμο Σερρών το Δήμο του, η απάντηση του κ. Βασίλη Κετσετζή ήταν αφοπλιστική:
«Σε ποιον να τον παραδώσω; Έχω δηλώσει ότι θα είμαι υποψήφιος και θα είμαι και δήμαρχος».
Η εύλογη ερώτηση που ακολούθησε, ήταν που βασίζει τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Σερρών. Ο κ. Βασίλης Κετσετζής εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος ήδη έχει σχηματίσει άποψη για όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο και θεωρεί πως τόσες τετραετίες δήμαρχος στη περιοχή του, επιτέλεσε σημαντικό έργο και πως έχει δημότες από άλλα δημοτικά διαμερίσματα και δημάρχους που θα βγουν και θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Λειτουργώντας παράλληλα 28 χρόνια μέσα στις Σέρρες ως ελεύθερος επαγγελματίας φυσιοθεραπευτής, δηλώνει ότι έχει κάνει αρκετούς φίλους και καταλήγει πως έχει αρκετές πιθανότητες να διεκδικήσει το Δήμο Σερρών.

Αυστηρή κριτική στο έργο Βλάχου από το Δήμαρχο Στρυμόνα


«Ο Γ. Βλάχος έχει κάνει αρκετά λάθη»

Η ενδεχόμενη κάθοδός του στο Δήμο Σερρών σημαίνει ότι θα είναι «απέναντι» στο Δήμαρχο Σερρών Γιάννη Βλάχο και ήδη ο Δήμαρχος Στρυμόνα δίνει το «στίγμα» του, μέσω της κριτικής που ασκεί στη δημοτική αρχή των Σερρών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του στο Ε.Β.:
«Ο Γιάννης Βλάχος έχει κάνει αρκετά λάθη και είναι δύσκολο πια να αντιστρέψει το κλίμα την τελευταία χρονιά. Ίσως το παλέψει με κάποιες ασφαλτοστρώσεις, αλλά νομίζω ότι έχασε πολύτιμο χρόνο. Άργησε να αντιδράσει και πιστεύω ότι στη πολιτική πρέπει να αντιδρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά, γιατί κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος».
Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κετσετζή, ο κόσμος θέλει κάτι καινούριο για να αλλάξει η πόλη, να δει κάτι διαφορετικό και ο ίδιος εξαιρεί τις δημαρχιακές περιόδους του Ζήση Μητλιάγκα και του Ανδρέα Ανδρέου από την κατάσταση στασιμότητας, στην οποία θεωρεί ότι έχει περιέλθει ο Δήμος Σερρών, καθώς- όπως είπε- υπάρχουν προβλήματα που έχουν διογκωθεί με το πέρασμα του χρόνου και πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και να μπουν οι αιρετοί και στη λογική των πρακτικών λύσεων .
Ανοικτή πρόταση σε Β. Τσικέ & Π. Τατούδη

Εντωμεταξύ, ο Δήμαρχος Στρυμόνα έστειλε ανοικτή επιστολή προς τους συναδέλφους του Δημάρχους Εμμανουήλ Παπά Βασίλη Τσικέ και Σκουτάρεως Παναγιώτη Τατούδη, για να ενώσουν οι τρεις τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν σε συζήτηση για τη δημιουργία ενός Δήμου.
Στην επιστολή του, ο κ. Βασίλης Κετσετζής τονίζει τα εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, η νέα διοικητική μεταρρύθμιση θα πρέπει να μας βρει με συγκεκριμένη πρόταση και με πειστικά επιχειρήματα. Τα επιχειρήματά μας θα πρέπει να αναδεικνύουν την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μεγάλου, βιώσιμου και λειτουργικού Δήμου, που θα μπορεί να βαδίσει με αισιοδοξία και προοπτική για το μέλλον. Καταθέτω μερικές από τις σκέψεις μου προς εσάς με την ελπίδα πως θα βρούνε γόνιμο έδαφος για διάλογο. Άμεσα θα πρέπει να προτείνουμε προς την κεντρική εξουσία τη δημιουργία ενός Δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση των τριών Δήμων μας. Το όνομα του Δήμου δεν μπορεί να είναι άλλο από Δήμος Εμμανουήλ Παπά. Συνολικός πληθυσμός 27.361 κάτοικοι. Η διοικητική έδρα του Δήμου θα πρέπει να είναι προϊόν συζήτησης και διαλόγου. Εξάλλου, στα 11 χρόνια της πρώτης διοικητικής μεταρρύθμισης αποδείχθηκε πως η έδρα του Δήμου δεν παίζει κανένα ρόλο, όπου κι αν βρίσκεται. Σημασία έχουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τους διοικούντες και η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να προτείνουν δράσεις και να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του τόπου τους. Ευελπιστώ πως σύντομα θα έχουμε την πρώτη μας συνάντηση, παρουσία συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: