dimotikh_agora_serΠροχωρά σε «λουκέτο» η δημοτική αρχή
Το είπε και το έκανε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Σπύρος Ιωαννίδης και προχώρησε τελικά τις τελευταίες ημέρες στο κλείσιμο των καταστημάτων, στέλνοντας δικαστική επιμελήτρια. Κι ενώ ο ίδιος το είχε ανακοινώσει κατ’ επανάληψη, ωστόσο οι καταστηματάρχες επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στη δικαστική επιμελήτρια. Η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα είναι έκρυθμη και η δημοτική αγορά μοιάζει με «καζάνι που βράζει». Οι καταστηματάρχες είναι έξω φρενών καθώς διαπιστώνουν άνιση συμπεριφορά απέναντί τους από τη δημοτική αρχή και βασίζονται στο γεγονός πως κάποια καταστήματα έκλεισαν και κάποια άλλα όχι. Παράλληλα, οι καταστηματάρχες φέρνουν προ των ευθυνών τους και τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών, αλλά και το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, ζητώντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να ταχθούν στο πλευρό τους.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Αναστασιάδης, ο οποίος προσέφυγε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά της απόφασης κατεδάφισης και η προσφυγή του έγινε δεκτή, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «αίολη» την απόφαση της κατεδάφισης, έκανε λόγο για προχειρότητα και για καταστάσεις στον… αέρα.

«Αναίτια και χωρίς αιτιολογία, προσπάθησαν να το γκρεμίσουν,» τόνισε ο κ. Αντώνης Αναστασιάδης, ενώ ο τέως δήμαρχος Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία λογική στην κίνηση αυτή της δημοτικής αρχής, εκτός εάν- πρόσθεσε- θέλει να δείξει το δυναμισμό της, την αποφασιστικότητά της, τον τσαμπουκά της, για να κοκορευτεί.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων» Γιάννης Καλαϊτζής τόνισε από την πλευρά του ότι η δημοτική αρχή έδειξε προχειρότητα και πως για λόγους κοινωνικής πολιτικής, θα έπρεπε να δοθεί μία παράταση στους καταστηματάρχες.
Το μέλος της «Διάβασης Πεζών» Κώστας Πασχάλης υπενθύμισε πως στη συνεδρίαση που ελήφθη η απόφαση για κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, η μειοψηφία θεώρησε ότι η απόφαση με έξοδα του Δήμου, αντίκειται στην προάσπιση και διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου. Ο κ. Κώστας Πασχάλης επεσήμανε πως η δημοτική αρχή έχει χάσει και τα τελευταία δείγματα αξιοπιστίας της, τονίζοντας πως είναι η τέταρτη προσφυγή που γίνεται δεκτή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτό σημαίνει- σύμφωνα με τον κ. Κ. Πασχάλη- πως η αξιοπιστία της δημοτικής αρχής έχει τρωθεί με τρόπο καίριο και πως αποδεικνύεται περίτρανα ότι η τελευταία απόφαση δεν είχε κανένα αιτιολογικό.
«Η Περιφέρεια λέει ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν νομιμοποιείται να κατεδαφίζει τη δημοτική αγορά και μάλιστα με δικά της έξοδα, τη στιγμή που δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το τι θα αναγερθεί στη θέση της,» υποστήριξε το μέλος της «Διάβασης Πεζών».
Πάντως, προς το παρόν τα μέλη της δημοτικής αρχής δεν κάνουν καμία δήλωση επί του θέματος, θεωρώντας ότι η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη και περιμένουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, οπότε και θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση.
Ζ.Χ.

Διαβάστε επίσης: