diavasiΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ  ΤΗ «διάβαση πεζών» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΒΛΑΧΟΥ.
Στο «σφυρί» έβγαλε ο Δήμαρχος  κ.Βλάχος τον υδροηλεκτρικό  σταθμό της Οινούσας, αν και προεκλογικά  είχε δεσμευτεί όχι μόνο για το δημοτικό χαρακτήρα της μονάδας, αλλά και για την κατασκευή  ενός δεύτερου σταθμού στην ίδια περιοχή.

Την περασμένη Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πώληση του υδροηλεκτρικού σταθμού της Οινούσας, στη ΔΕΗ, έναντι 1.7 εκ. Ευρώ.

Οι θέσεις των άλλων  δημοτικών παρατάξεων κινήθηκαν  στο ίδιο γνωστό μήκος κύματος. Συμφώνησαν άπαντες, ενώ όπως πάντα ο κ. Αγγελίδης ήταν και υπέρ και κατά. Δηλαδή συμφώνησε στο «ξεπούλημα» αλλά ζήτησε να «τεκμηριωθεί η αποδοτικότητα της πώλησης».

Και πάλι ο μοναδικός  που τόλμησε να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους ήταν ο ανεξάρτητος  δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστασιάδης.

«Ξεπουλάτε  την περιουσία  του Δήμου» είπε, και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός. Κατηγόρησε το Δήμαρχο Σερρών ότι ξεπουλά δημοτική περιουσία, «που μόνο έσοδα απέφερε στο ταμείο του Δήμου».

Ο Δήμαρχος βέβαια υπό  το κράτος της «ενοχής» και για  να δικαιολογήσει το «ξεπούλημα» της μοναδικής κερδοφόρας δημοτικής επιχείρησης παραχώρησε και μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις τύπου, θεωρώντας προφανώς ότι βρίσκεται στον Οκτώβριο του 2006 και μας εκθέτει το προεκλογικό του πρόγραμμα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

* «Στο όραμα για ένα καλύτερο περιβάλλον όχι ως μια αφηρημένη ιδεολογική προσέγγιση, αλλά ως μια συγκεκριμένη οριζόντια πολιτική».
* «Το υπόλοιπο ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ θα διατεθεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες διδακτηρίων των Σερρών».
* «Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει και ένα ιδιαίτερο  εκπαιδευτικό χαρακτήρα  αφού με ειδική σήμανση  και με ένα σύστημα  πληροφόρησης στις εισόδους των σχολικών κτιρίων θα αποτελεί μέρος μιας διαρκούς προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των νέων της τοπικής κοινωνίας για τις δυνατότητες χρήσεις των ΑΠΕ στον αστικό χώρο και ειδικότερα σε δημόσιου χαρακτήρα κτίρια».

Υποσχέθηκε επίσης, ( ακόμη μία ένδειξη πως θεωρεί ότι βρισκόμαστε στον προεκλογικό  Οκτώβρη του 2006 ).

* Δημοτικό Ταμείο των «Πράσινων» Πόρων.
* Συμμετοχή του Δήμου Σερρών  στην πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για τις βιώσιμες ενεργειακά πόλεις.
* Ανάληψη πρωτοβουλίας δημιουργίας Δικτύου Πράσινων Πόλεων στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα του Παγκόσμιου Δικτύου.Εμείς υπενθυμίζουμε στον κ.Δήμαρχο ότι ο Δήμος Σερρών συμμετέχει ήδη στο:

* «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»
* «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΣΤΡΑ»

Οι Σερραίοι πολίτες  όμως δε δέχονται πλέον να τους «δουλεύουν ψιλό γαζί», γιατί καθημερινά βιώνουν:

* την αθλιότητα μιας υπανάπτυκτης πόλης
* την έλλειψη παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών από το δήμο
* τις επιπτώσεις από την παντελή έλλειψη πρασίνου
* την απόλυτη ανυπαρξία ποδηλατοδρόμων
* τη μη αξιοποίηση των τριών πρώην στρατοπέδων έκτασης 600 στρεμμάτων
* την παραπομπή του Κεντρικού Πάρκου στις καλένδες κλπ, κλπ, κλπ……

Στο δια ταύτα τώρα για το «ξεπούλημα» του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Οινούσας, κανείς δεν αιτιολόγησε  στο ελάχιστο γιατί έπρεπε να βγει στο σφυρί μία επιχείρηση που  από το 2003 που λειτουργεί αποφέρει σίγουρα κέρδη ( από 100.000 μέχρι 200.000 ευρώ ετησίως ) και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ο δε κ.Σαουλίδης σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το έργο είχε φθάσει σε οριακό σημείο.

Πως εξηγείται όμως μετά από όλα αυτά η προσφορά του 1.700.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, που είναι γνώστης των ενεργειακών θεμάτων και της αντίστοιχης αγοράς; Είναι κορόϊδα, έχουν χρήματα για πέταμα ή υπέπεσαν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος; Τίποτα από όλα αυτά, απλώς εξαγοράζουν μία υγιέστατη επιχείρηση η οποία θα τους αποφέρει μεγάλα, σίγουρα κέρδη και μάλιστα στο διηνεκές.

H «διάβαση πεζών» πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη είναι σε πλήρη αντιπαράθεση με την αντίληψη της αυτοδιοίκησης – manager, με την εκχώρηση δημοτικών επιχειρήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με τις αγοραίες πολιτικές εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών.

Η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι για μας η κατ’ εξοχήν Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας και ταυτόχρονα κοινωνικό αγαθό, γι’ αυτό το λόγο διατυπώνουμε την απόλυτη διαφωνία μας για την τραγική αυτή ενέργεια της δημοτικής αρχής, που έχει και οικονομικές επιπτώσεις για το δήμο Σερρών, δηλαδή για όλους τους Σερραίους Πολίτες.

Όσο για την επανεπένδυση των χρημάτων για την οποία  μας διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος, λαμβάνοντας  υπόψη την 3ετή πρακτική του, δηλώνουμε σίγουροι ότι είναι μία υπόσχεση που θα μείνει ΥΠΟΣΧΕΣΗ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 278 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200