Σε αναμονή της τεχνικής έκθεσης – τις επόμενες ημέρες – το πόρισμα της οποίας, θα είναι καθοριστικό για τη λειτουργία ή μη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, βρίσκονται η Δημοτική Αρχή Σερρών και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Παναγιώτη Κεΐσογλου που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών.

Σύμφωνα με τον κ. Κεΐσογλου υπήρχε αίτημα από τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την αφαίρεση των γύψινων πλακών με τις οποίες περιβάλλεται το κτήριο, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανός κίνδυνος αποκόλλησης και τραυματισμού παιδιού.

Αποφασίσθηκε να γίνουν οι εργασίες για την αφαίρεση όταν έκλεισαν τα σχολεία και παράλληλα να εκπονηθεί μια μελέτη στατικότητας του κτηρίου το οποίο αριθμεί περίπου 100 χρόνια από την ανέγερσή του. Διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις και, κατόπιν τούτου, σε αυτοψία των ειδικών διαπιστώθηκε πως έχει γίνει καθίζηση στο πίσω μέρος του κτηρίου.

Αναμένεται η τεχνική έκθεση για το εάν θα μπορεί, μετά και τις εργασίες, να λειτουργήσει με ασφάλεια για τα 108 παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε ο κ. Κεΐσογλου, γίνονται ήδη συσκέψεις με την εξεύρεση λύσης. Η κατανομή των μαθητών είναι στη δικαιοδοσία της Α/θμιας Εκπαίδευσης, αλλά τόνισε πως κοντά το 4ο Δημοτικό υπάρχουν αρκετά σχολεία για να φοιτήσουν οι μαθητές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 176 επισκέπτες