Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του υγρού στίβου στις Σέρρες αναμένεται να δώσει η κατασκευή προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας.

Η κατασκευή του προπονητικού κολυμβητηρίου θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης, μετά από  πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Σερρών.

«Πράσινο φως» δόθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, στις Σέρρες. Το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2024, υπεγράφη από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, η διαπιστωτική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης, για την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Σερρών για τη δημιουργία προπονητικού κολυμβητηρίου.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά στο ποσό του 1.800.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησης τους οκτώ μήνες από την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης και η συνολική χρηματοδότηση θα καλύπτει το ως άνω εγκεκριμένου ποσού.

Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο σχεδιάζεται να χωροθετηθεί δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας.

Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε: «Είναι μια σημαντική στιγμή για τις Σέρρες. Μια πόλη που είμαστε περήφανοι μεταξύ άλλων για την αθλητική της παράδοση και ιδιαίτερα την κολυμβητική. Χθες υπεγράφη από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, η διαπιστωτική πράξη για τη χρηματοδότηση του αιτήματος που καταθέσαμε σχετικά με τη δημιουργία προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας. Η δημοτική αρχή, μ’ αυτή την πρόταση θέλει να δώσει λύση στα προβλήματα του υγρού στίβου προς όφελος των αθλητών και αθλητριών, μέχρι να αποκατασταθούν τα μεγάλα προβλήματα που έχει το Κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, αλλά και μέχρι να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας».

Η κ. Μητλιάγκα σε δήλωσή της, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν προκειμένου να υπάρξει η θετική αυτή εξέλιξη: «Ευχαριστώ τον νυν Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον απελθόντα κ. Δημήτρη Καιρίδη και τον Βουλευτή Σερρών κ. Αναστάσιο Χατζηβασιλείου, για την βοήθεια και για την θετική τους στάση. Επίσης, να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και τα στελέχη του Δήμου μας για τον αγώνα δρόμου που κάνανε για την επιτυχή έκβαση. Είμαστε σε μια ευθεία που μπορούμε να ευελπιστούμε ότι όχι μόνο θα επιστρέψει μια κανονικότητα στις αθλητικές υποδομές αλλά θα οραματιστούμε με ρεαλισμό μια νέα εποχή».
Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει:
• Μια (1) ανοξείδωτη κολυμβητική δεξαμενή 25m, με τον ηλεκτρομηχανολογικό & γενικό εξοπλισμό της.
• Ένα (1) προκατασκευασμένο κτίριο υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του.
• Μεταλλικές κερκίδες τεσσάρων (4) βαθμίδων μήκους 25μ. χωρητικότητας 202 ατόμων.
• Ένα (1) τηλεσκοπικό στέγαστρο κάλυψης της δεξαμενής ή ισοδύναμο στέγαστρο με επένδυση μεμβράνης κατασκευής «θόλος – μπαλόνι».
• Εργασίες υποδομής για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: