Με κάθε επισημότητα και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή γιόρτασαν οι Σέρρες την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.

Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών και η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κώστα Γκιουλέκα, των Αρχών του τόπου, Βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Για πρώτη φορά στη παρέλαση έγινε διέλευση μηχανοκίνητων στρατιωτικών μέσων, ενώ παρέλασε και μία διμοιρία με προσωπικό της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με έδρα τη Νέα Σάντα του Ν. Κιλκίς.

Επίσης, παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο πρώην υπουργό Κώστας Καραμανλής, η πρώην υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κώστας Μπούμπας, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού κ. Αθ. Γαρίνης, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ΠΖ κ. Μ. Θεοδωρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Ευάγγ. Τσιώτας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών κ. Α. Θεοδωρίδης, o Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερραίων κ. Β. Μητλιάγκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Χ. Δρίγκα, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Ν. Σερρών κ. κ. Ι. Καραβασίλης και Δ. Σωτηριάδης, η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Παραρτήματος Σερρών κ. Μ. Θεοδωρίδου.

Με τις εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης, των Αρχών του τόπου, Βουλευτών, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν οι πολυήμερες εορταστικές δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών για τα «Ελευθέρια 2024».

«Χρόνια Πολλά Σέρρες! Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης για όλα όσα έχει περάσει αυτός ο τόπος, για να απολαμβάνουμε οι Σερραίες και οι Σερραίοι την Ελευθερία που μας εξασφάλισαν οι πρόγονοί μας με μεγάλες θυσίες. Η 29η Ιουνίου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί παρά την απελευθέρωσή της, η πόλης μας, ουσιαστικά παρέμεινε μια καμένη πόλη, η οποία αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Αυτό είναι και ένα μήνυμα, το οποίο μας θυμίζει ότι όσες δυσκολίες κι αν περνάμε ως κοινωνία και ιδιωτικά ο καθένας και η καθεμιά μας, μπορούμε να “σηκωθούμε”, να σταθούμε στα πόδια μας και να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Εύχομαι για την πόλη και το Δήμο μας, να συνεχίσουν να πηγαίνουν μπροστά και ανοδικά»», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: