Τον Ιούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο κλειστό κολυμβητήριο Σερρών, το οποίο παραμένει εκτός λειτουργίας από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, λόγω πτώσης τμημάτων της οροφής του.

Σύμφωνα με την Δήμαρχο Σερρών Β.Μητλιάγκα πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια την λειτουργία του για τη νέα κολυμβητική περίοδο.

«Δυστυχώς υπό την πίεση των αθλητών και των χρηστών του κολυμβητηρίου για να παραμείνει η πισίνα ανοιχτή όλα τα προηγούμενα χρόνια επιλέγονταν εύκολες και επιφανειακές λύσεις για την αποκατάσταση της φθοράς που έχει ένα τόσο παλιό κτίριο. Εμείς απευθυνθήκαμε σε εξειδικευμένους μελετητές ώστε να γίνουν -σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου- για πρώτη φορά ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι επιφανειακή κάλυψη των αναγκών του κτιρίου» δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών η κα Μητλιάγκα. Όπως υποστήριξε, αναζητήθηκαν ειδικού τύπου σκαλωσιές ώστε οι εργασίες να γίνουν χωρίς να απαιτείται το άδειασμα της πισίνας, γεγονός που θα επέφερε νέα επιβάρυνση στις εγκαταστάσεις λόγω φαινόμενου της συστολής- διαστολής στα πλακάκια της πισίνας.

Λουκέτο από τα τέλη Μαρτίου μέχρι νεωτέρας έχει μπει στο δημοτικό κολυμβητήριο Σερρών, με πολλαπλές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την κα Αλεξάνδρα Φραγγάκη, Προπονήτρια τμήματος Καλλιτεχνικής κολύμβησης ΜΓΣ Πανσερραϊκού, κομμάτια από την οροφή έπεσαν στην πισίνα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης των Σερρών να προπονείται εδώ και τρεις μήνες, σε ανοιχτό κολυμβητήριο.

Ακόμη, τα παιδιά πηγαινοέρχονται αναγκαστικά στο κολυμβητήριο της Καβάλας για να προπονηθούν, με μέσα και έξοδα των γονιών τους, ενώ, λόγω των μετακινήσεων, χάνουν και ώρες από το διάβασμά τους και από τον ελεύθερο χρόνο τους για να μεταβούν στην Καβάλα. Ωστόσο, λένε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες εξακολουθούν να αγαπούν αυτό που κάνουν.

Το τελευταίο διάστημα ο δήμος Σερρών ναυλώνει λεωφορείο και τα παιδιά προπονούνται στις πισίνες Σιδηροκάστρου, Παπαδοπούλου μια ιδιωτική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με φυσικό τρεχούμενο νερό και έτσι τα παιδιά κάνουν και τις προπονήσεις τους και είναι ευχαριστημένα.

Το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο στους αθλητές ΑμεΑ για τους οποίους εκτός των άλλων η κολύμβηση έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: