Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται κάθε χρόνο την 14η Ιουνίου.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου από τις 9 το πρωί έως τις 13:00, στην αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στην εθελοντική δράση συμμετέχουν το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Ν.Σερρών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν.Σερρών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν.Σερρών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ν.Σερρών, ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Σερρών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ “Οι Πελαργοί” και η Εταιρεία “Γατίδης Fresh”.

«Ο Δήμος Σερρών, στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και οι σύλλογοι-φορείς του Νομού Σερρών. H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αλτρουισμού για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν και να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους για να δώσουν αίμα, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται το καλοκαίρι», αναφέρει με δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών κ. Νάσος Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Κατερίνα Τζιούρα, ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη αιμοδοσία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί είναι αφιερωμένη στον άγνωστο συνάνθρωπο, αλλά και στον εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος δίνει το αίμα του. «Καλούμε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών και έχουν διάθεση να βοηθήσουν να δώσουν λίγο από το αίμα τους» τόνισε η κ. Τζιούρα.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 168 επισκέπτες