Ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης η απόρριψη της ένστασης που είχε καταθέσει στο αρμόδιο Εκλογοδικείο o συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων» με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, κατά των αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στον Δήμο Σερρών.

Δήμαρχος Σερρών παραμένει η κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και επίσης δεν αλλάζει και ο αριθμός των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Η δήλωση της Δημάρχου Σερρών Βαρβαρας Μητλιαγκα:
Η σημερινή απόφαση δικαιώνει τη νομιμότητα, τη λογική και πάνω από όλα τη Δημοκρατία και τους κανόνες της.
Τερματίζει μια τοξική περίοδο στην οποία με fake news, με χυδαιότητα και συκοφαντίες, έγινε απόπειρα να γίνει το άσπρο μαύρο.
Έχω ξαναπεί ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη ένσταση. Συνδυάστηκε με πρωτοφανείς για το τόπο μας μεθοδεύσεις , κατηγορίες και fake news.
Αυτά λοιπόν απαντήθηκαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Όπως απαντήθηκε και η εξίσου χυδαία προσπάθεια διάδοσης φημών περί της απόφασης όλο αυτό το διάστημα.
Συνεχίζουμε απερίσπαστοι στο έργο μας με ένα και μοναδικό στόχο να ενώσουμε τον δήμο μας και να τον οδηγήσουμε σε μια νέα εποχή. Οι Σέρρες έχουν γυρίσει σελίδα» κατέληξε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων» Αλέξανδρος Χρυσάφης, μετά την απόρριψη της ένστασης που κατέθεσε η «Συμμαχία Σερραίων» για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Δήμο Σερρών. Η δήλωση του κ. Χρυσάφη έχει ως εξής:

«Η οριακότητα του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου, η ελαχιστότατη διαφορά των 37 ψήφων, καθιστούσε απόλυτα αναγκαίο τον επανέλεγχο των ψηφοδελτίων των εκλογών.
Η ανακάλυψη του γεγονότος ύπαρξης έγκυρων, χρωματιστών, ροζ ψηφοδελτίων του συνδυασμού της κ. Μητλιάγκα, δεν επέτρεπε άλλη επιλογή παρά μόνο την προσφυγή στον φυσικό μας δικαστή, στο εκλογοδικείο.
Ήταν κάτι το οποίο πέρα από δικαίωμά μας, ήταν και ταυτόχρονα υποχρέωσή μας στο 48% των Σερραίων που μας τίμησε και μας εμπιστεύθηκε.
Το δικαστήριο έκρινε την εγκυρότητα αυτών των ψηφοδελτίων κρίνοντας παράλληλα την εγκυρότητα ή ακυρότητα και άλλων ψηφοδελτίων, για διάφορους λόγους, χωρίς να ασπαστεί πλήρως τους αιτιολογημένους ισχυρισμούς μας.
Αυτές τις κρίσεις, καθώς και την επάρκεια αιτιολόγησης αυτών, θα αξιολογήσουμε μελετώντας στο αμέσως επόμενο διάστημα τη δικαστική απόφαση, ώστε να κρίνουμε την αναγκαιότητα άσκησης ή των δικαιωμάτων μας στο ανώτατο δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε ως «Συμμαχία Σερραίων» να υπηρετούμε από τη θεσμική θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα συμφέροντα των Σερραίων, όπως αποδείξαμε ήδη σε αυτό το διάστημα. Εποικοδομητικά, νηφάλια, με γνώση και εμπειρία, σκληροί εκεί που πρέπει και με απόλυτη διάθεση συνεργασίας, μπροστά στο κοινό καλό του τόπου, διαφυλάττοντας ως ‘κόρη οφθαλμού’ όσα κερδίσαμε τα 4 προηγούμενα χρόνια για τις Σέρρες.
Ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με την απόφαση, τη σεβόμαστε απόλυτα, γιατί πρέπει να είναι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου ειλικρινά εύχομαι στη δημοτική αρχή μια καλή και παραγωγική συνέχεια στη θητεία της, αφού σε κάθε περίπτωση, πάνω απ’ όλα προέχει η ωφέλεια του Σερραίου δημότη».

Διαβάστε επίσης: