Την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον συνανθρώπους τους έδειξαν οι Σερραίοι με τη μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή τους στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αστέρια.

ΤοΤμήμα Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτωντου Δήμου Σερρών μετη συμμετοχήτου Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών, της Ένωσης καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών και σε συνεργασίαμε τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και τη Ν.Υ. Αιμοδοσίας, διοργάνωσαν τηνδράση εθελοντικής αιμοδοσίας και δειγματοληψίας του Μυελού των Οστών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αστέρια στις Σέρρες ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ομιλία προς τους μαθητές των Λυκείων

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των Σερραίων και συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους, προσφέροντας αίμα αλλά και δείγμα ώστε να εγγραφούν στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Η δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα αναφερόμενη στην δράση τόνισε:«Μια δράση η οποία μας αφορά όλους, που έχει να κάνει με τον συνάνθρωπο μας και με το πολύ μικρό αλλά πάρα πολύ σημαντικό που μπορεί να δώσει ο καθένας μας χωρίς οικονομικό κόστος για να προσφέρει ένα δώρο ζωής στους ανθρώπους που το χρειάζεται. Η σημερινή δράση έγινε με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της νεότερης γενιάς είναι πολύ ωραίο ότι υπάρχει συμμετοχή από τα σχολεία που παιδιά 17-18 χρονών, τα οποία παίρνουν και δίνουν ένα μάθημα ζωής στους υπόλοιπους για να γίνουν αιμοδότες και να προσφέρουν αυτό που τόσο χρειάζονται τόσο πολλοί συνάνθρωποί μας. Ο δήμος Σερρών και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με πολύ θετική διάθεση και πρόθεση προσφοράς διοργανώνει και συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Δεν είναι καινούριο η Τράπεζα Αίματος του δήμου πραγματικά εδώ και χρόνια μπορεί να βοηθήσει και έχει βοηθήσει όχι μόνο όσους συμμετέχουν αλλά και όλο τον κόσμο που έχει ανάγκη και χρειάζεται οποιαδήποτε στιγμή κάποιες φιάλες αίμα».

Ο αντιδήμαρχος Υγείας, Νάσος Παπαδόπουλος, δήλωσε :«Πραγματοποιείται σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία , ο κόσμος είναι αρκετός οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η παρουσία των μαθητών που αρκετοί από αυτούς έδωσαν για πρώτη φορά αίμα και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς για τα οφέλη της αιμοδοσίας και με αυτό τον τρόπο να καλλιεργήσουμε την αποδοτική μας συνείδηση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και αυτό θέλουμε να πετύχουμε ώστε να μην είναι η ανάγκη για αίμα το κίνητρο αλλά ο αλτρουισμός».

H διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών, Κατερίνα Τζιούρα, τόνισε:«Πάντοτε η εθελοντική αιμοδοσία είναι μεγάλη όταν έχει κόσμο και κυρίως αυτός ο κόσμος είναι το μέλλον είναι νέα παιδιά, μαθητές όλων των Λυκείων της πόλης που ήρθαν σήμερα με πολύ μεγάλη χαρά για να αιμοδοτήσουν. Οι ανάγκες σε αίμα καθημερινώς αυξάνονται ,απευθυνόμαστε σε όλους τους δήμους, τους συλλόγους στα νέα παιδιά να γίνουν αιμοδότες να ενισχύσουμε την αιμοδοσία και να αισθάνονται ότι προσφέρουν κάτι χρήσιμο στην κοινωνία. Πάντα καλύπτομαι τις ανάγκες μας στο Νοσοκομείο Σερρών αλλά θέλουμε βοήθεια, την την ενίσχυση όλων των συνανθρώπων μας όλους που είναι πάνω από 18 χρονών να δώσουν λίγο από το αίμα τους. Να γνωρίζετε ότι από κάθε μονάδα αίματος μπορούμε να βοηθήσουμε μέχρι και τρεις συνανθρώπους μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία και μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας ,είναι αυτά τα δέκα λεπτά και λίγη από την ποσότητα του αίματός μας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν.Σερρών Χαράλαμπος Τσιλιακούδης, δήλωσε:«Κινητοποιήσαμε όλα τα μέλη μας, ενημερώσαμε όλους τους συναδέλφους μας και κατά επέκταση το προσωπικό μας οπότε μέχρι στιγμής βλέπουμε μια προσέλευση πάρα πολύ ικανοποιητική και θα συνεχιστεί καθώς τα δικά μας παιδιά από εδώ και μετά θα ξεκινήσουν να έρχονται σε μεγαλύτερο ρυθμό λόγω του ότι πολλά εργαζόταν χθες το βράδυ, οπότε πιστεύω ότι θα δοθεί μια μικρή παράταση και όλα θα πάνε καλά. Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας γενικά, έχουμε τον εθελοντισμό μέσα μας, θέλουμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, πολλές φορές βοηθάμε χωρίς να το γνωρίζει ο κόσμος, κάνουμε πάρα πολλές δράσεις, θέλουμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες εθελοντικές διαδικασίες και να ξέρετε πως θα είμαστε κοντά σε κάθε συνάνθρωπό μας που θα το έχει ανάγκη».

Ο πρόεδρος του ΣωματείουΔημοτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών, Λευτέρης Κατιρτζόγλου, ανέφερε: «Είναι μια διαδικασία προσφοράς, αλληλεγγύης ένας πολιτισμός η αιμοδοσία. Όλοι ξέρουμε την τεράστια έλλειψη σε αίμα που υπάρχει. Εμείς καλέσαμε τους συναδέλφους μας οπότε φαίνεται η συμμετοχή και των παιδιών από τα σχολεία είναι πάρα πολύ καλή και ελπίζουμε αυτό να συνεχίζεται ώστε η χώρα να γίνει αυτάρκης σε αίμα».

Παράλληλα με την δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε ομιλία σε μαθητές Λυκείου στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων αιμοδοτών.

Πηγή: Εφημερίδα Δήμητρα Μετόκη - ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: