Δημοτικό γήπεδο «Εμμανουήλ Παπά» θα ονομάζεται το Δημοτικό γήπεδο Σερρών μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπή ονοματοδοσίας δημοτικών πάρκων του Δήμου Σερρών.

Έτσι μετά το Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη, το τρίτο γήπεδο στην Ελλάδα που θα φέρει όνομα ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 θα είναι το Δημοτικό γήπεδο Σερρών του Πανσερραϊκού.

Η μετονομασία του Δημοτικού γηπέδου Σερρών σε Δημοτικό γήπεδο «Εμμανουήλ Παπά» ήταν ένα αίτημα από τον Μάρτιο του 2021 του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

«Κοιλάδα Ανδρέα Ανδρέου»

Η επιτροπή ονοματοδοσίας δημοτικών πάρκων του Δήμου Σερρών αποφάσισε ομόφωνα την ονομασία της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων σε «οικολογικό πάρκο Ανδρέα Ανδρέου,» ενώ η οδός Εξοχών μετονομάζεται σε οδός Ανδρέα Ανδρέου.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Ανδρέου ήταν ο Δήμαρχος που οραματίστηκε και δημιούργησε την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων που αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου για την πόλη των Σερρών, περιοχή άθλησης αλλά και καλοκαιρινής διασκέδασης των Σερραίων.

Ο Ανδρέας Ανδρέου διετέλεσε για τέσσερις θητείες Δήμαρχος Σερρών (από το 1964 έως το 1990).

Η απόφαση της ονοματοδοσίας θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών και να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την τελική έγκριση.


Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 404 επισκέπτες