Η Δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών, με υποψήφια Δήμαρχο την Έλενα Τούσκα, παρουσίασε, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στις Σέρρες, τους υποψηφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:
Την απουσία της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του Σερραϊκού λαού. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την άσχημη κατάσταση των πεζοδρομίων και τον δρόμων τόσο της πόλης των Σερρών όσο και των χωριών του Δήμου που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση σε ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια και ηλικιωμένους, ενώ φρόντισε να παραχωρήσει απλόχερα την εκμετάλλευση και τη διαχείριση του δημόσιου φωτισμού με λαμπτήρες LED για 12 χρόνια σε ιδιώτες.
Η Λαική Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη που τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης μέσω των αναθέσεων του δημόσιου φωτισμού όταν οι άλλες παρατάξεις, ενώ κατήγγειλαν τη διαδικασία όσο ήταν αντιπολίτευση, τώρα συστρατεύονται με την παράταξη του κ. Χρυσάφη, αφού οι διαφορές τους δεν αφορούν την ουσία αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εξυπηρετηθούν.
Η υποψήφια Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σερρων, Ελενα Τούσκα, αναφέρθηκε, επίσης, στις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των βουνών με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών σε ορεινές εκτάσεις του Δήμου. Με σωρεία θετικών γνωμοδοτήσεων η Δημοτική Αρχή δίνει Γη και Ύδωρ στους επιχειρηματίες στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» και της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας.
“Αυτές οι “επενδυσεις”, όχι μόνο δεν ανατρέπουν την ενεργειακή φτώχεια, αλλά έχουν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, μετατρέποντας τεράστιες δασικές, αγροτικές και βοσκήσιμες εκτάσεις σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.
Δε μας εκπλήσσει η στάση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων που θέτει εαυτόν στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών”, είπε η κ. Τούσκα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και τον αθλητικών εγκαταστάσεων.
Καταδίκασε τη Δημοτική αρχή που δε διεκδικεί περισσότερα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων και αναθέτει σε εργολάβους την ασφάλεια των παιδιών μας παίζοντας κορώνα γράμματα τις ζωές των παιδιών μας για τα κέρδη τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να γίνουν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι στα σχολικά κτίρια (στατικότητα, αντισεισμική θωράκιση, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, συστήματα θέρμανσης, κλπ), να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων σε όλα τα σχολικά κτίρια, να προσληφθεί μόνιμο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό που θα στελεχώσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τον περιοδικό και τακτικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων.
Αγωνίζεται και διεκδικεί ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, ικανοποίηση των απαιτήσεων και αναγκών των αθλητικών σωματείων και αθλητών για πλήρως εξοπλισμένους και στελεχομένους αθλητικούς χώρους.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Πολιτισμό, το ρόλο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στην ανάδειξη Σερραίων καλλιτεχνών, την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικού Ωδείου και αξιοποίησης των Στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων δράσης πολιτιστικών και άλλων συλλόγων και όχι επιχειρηματικής εκμετάλλευσης.
Κλείνοντας, κάλεσε το Σερραικό λαό να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σερρών για να δυναμώσουμε τη φωνή μας

  1. Ενάντια στην συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης.
  2. Για τη μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία και την μικρή επαγγελματική στέγη.
  3. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στην Πολεοδομία, στην Τεχνική Υπηρεσία, στις Κοινωνικές υπηρεσίες, στο ΟΠΑΚΠΑ, στην ΚΕΔΗΣ, στην ΔΕΥΑΣ, για να πάψουν οι εργαζόμενοι ως συμβασιούχοι να είναι ΟΜΗΡΟΙ στα χέρια κάθε υποψηφίου που με υποσχέσεις εξαγοράζει την ψήφο τους.
  4. Για ένα ενιαίο πρόγραμμα για την σχολική στέγη σε όλο τον Δήμο, που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων κτιρίων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, για ενεργειακή αναβάθμιση, προσεισμικό έλεγχο και πυροπροστασία.
  5. Για Υγεία δωρεάν για όλους.
  6. Για τη διεκδίκηση των απαιτησεων των ΑμεΑ για προσβάσιμους δημόσιους χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς, για την ένταξη του προσωπικού βοηθού σε δημόσια δομή, όπως το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», για τη δημιουργία ανοιχτής δωρεάν και πλήρως στελεχωμένης δομής φιλοξενίας ΑμεΑ, για την αυτόνομη διαβίωση τους και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης.
  7. Για την επαναλειτουργια των ΚΑΠΗ ως χώροι φροντίδας και αναψυχής των ηλικιωμένων.
  8. Για τη δημιουργία Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών πλήρως στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό.
  9. Για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.
  10. Για αθλητικούς χώρους που θα καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών και των αθλητικών σωματείων, την δημιουργία χώρων για αθλοπαιδιές και καλοκαιρινες κατασκηνώσεις για τα παιδιά.

Δυναμώνουμε την Λαϊκή Αντίσταση!
Μαζί με με τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σερρών, για να μην μετράμε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα.
Γιατί τα κοινωνικά αγαθά δεν ξεπουλιούνται. Δε θυσιάζονται για τα κέρδη κάποιων επιχειρηματιών.
Στις 8 Οκτωβρίου μπορούμε να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και με κριτήριο αυτές, η Λαϊκή Συσπείρωση να γίνει η φωνή του Σερραίικού λαού.

Οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Σερρών είναι:

Αγγελάκη

Μαρία

του

Παναγιώτη

ΟΡΕΙΝΗΣ

Αγγελέρη

Αποστολία

του

Αθανασίου

ΣΕΡΡΩΝ

Αγιάννης

Πέτρος

του

Ιωάννη

ΣΕΡΡΩΝ

Αδαμίδης

Γρηγόριος

του

Παναγιώτη

ΛΕΥΚΩΝΑ

Αμπαλάκης

Πέτρος

του

Αλεξάνδρου

ΣΕΡΡΩΝ

Αραμπατζής

Στυλιανός

του

Νικολάου

ΣΕΡΡΩΝ

Ασενίογλου

Αναστάσιος

του

Παύλου

ΣΕΡΡΩΝ

Βρατόλη - Γενναρίδου

Αναστασία (Τασούλα)

του

Ιωάννη

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ

Γαλάνη

Μαρία

του

Κωνσταντίνου

ΣΕΡΡΩΝ

Δαλίσκα

Ελένη

του

Νικολάου

ΣΕΡΡΩΝ

Δήμος

Βασίλειος

του

Νικολάου

ΣΕΡΡΩΝ

Ζούρι

Ταουλάντ (Κώστας)

του

Ταγιάρ

ΣΕΡΡΩΝ

Θεολόγου

Απόστολος

του

Κωνσταντίνου

ΣΕΡΡΩΝ

Ιωάννου

Παναγιώτης

του

Θωμά

ΣΕΡΡΩΝ

Καραμεσίνη

Σταυρούλα

του

Ιωάννη

ΣΕΡΡΩΝ

Καρύδας

Νικόλαος

του

Θεοφάνη

ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

Κεχαγιάς

Ιωάννης

του

Αντωνίου

ΣΕΡΡΩΝ

Λαμπρόπουλος

Παναγιώτης

του

Παναγιώτη

ΣΕΡΡΩΝ

Μέργα

Σταματία

του

Στεργίου

ΣΕΡΡΩΝ

Μιδάλκου

Μαρία

του

Παναγιώτη

ΣΕΡΡΩΝ

Μουρατίδης

Αναστάσιος

του

Νικολάου

ΣΕΡΡΩΝ

Μουτίδης

Ευστάθιος

του

Ιωάννη

ΣΕΡΡΩΝ

Μπαντάζου

Ευπραξία (Έφη)

του

Θεοφάνη

ΣΕΡΡΩΝ

Μπαρμπούτη

Αικατερίνη

του

Κωνσταντίνου

ΣΕΡΡΩΝ

Μπέλλας

Νικόλαος

του

Ιωάννη

ΣΕΡΡΩΝ

Μπερμπερίδης

Ιορδάνης

του

Δημητρίου

ΣΕΡΡΩΝ

Μπόϊκος

Αθανάσιος (Σάκης)

του

Χρήστου

ΣΕΡΡΩΝ

Μυστακίδης

Μάρκος

του

Βασιλείου

ΣΕΡΡΩΝ

Παναγιώτου

Θεμιστοκλής

του

Σταύρου

ΣΕΡΡΩΝ

Παπαδάκη Αικατερίνη του Σωτηρίου ΣΕΡΡΩΝ

Ποιμενίδου

Αικατερίνη

του

Σωτηρίου

ΣΕΡΡΩΝ

Παπαμιχάλης

Ευάγγελος

του

Αναστασίου

ΣΕΡΡΩΝ

Ποιμενίδου

Αικατερίνη

του

Παναγιώτη

ΆΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

Σαββαΐδης

Αναστάσιος

του

Ηλία

ΣΕΡΡΩΝ

Σιδέρης

Γεώργιος

του

Δημητρίου

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ

Στεργίου

Χριστίνα

του

Ιωάννη

ΣΕΡΡΩΝ

Στοΐλα

Χαρίκλεια - Αγάπη (Χαρά)

του

Γεωργίου

ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

Τσεσμετζής

Κωνσταντίνος

του

Νικολάου

ΣΕΡΡΩΝ

Τσιάπου

Μαρία

του

Γεωργίου

ΣΕΡΡΩΝ

Φαρμάκη

Ευαγγελία

του

Κωνσταντίνου

ΣΕΡΡΩΝ

Φαρμάκης

Παύλος

του

Δημητρίου

ΣΕΡΡΩΝ

Χουβαρδάς

Ιωάννης

του

Κυριάκου

ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 220 επισκέπτες