Ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, για το τραγικό δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που σημειώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 11χρονος Βασίλης μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λέβητα του σχολείου.

Την είδηση ανακοίνωσε η δημοσιογράφος του «Δίκτυο Τηλεόραση» Βαΐα Βαΐδου, το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού και στον Δημήτρη Κώττα.

Η ΕΔΕ από πλευράς Δήμου ολοκληρώθηκε και έφτασε στα χέρια του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη. Ο αρμόδιος υπάλληλος δηλαδή που ορίστηκε για να διεξάγει την ΕΔΕ την ολοκλήρωσε, πρόκειται για τον κ. Σουλιώτη, ο οποίος είχε αναλάβει αυτό το χρέος.

Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ δεν δημοσιοποιείται είναι, δηλαδή, μυστικό και αυτό που θα δημοσιοποιηθεί εντός τριών μηνών είναι οι πειθαρχικές κυρώσεις που θα επιβάλλει ο δήμαρχος, εφόσον το πόρισμα αναφέρει ότι υπάρχουν ευθύνες.

Όπως ανέφερε η Βαΐα Βαΐδου, οι πληροφορίες θέλουν οι πειθαρχικές κυρώσεις να επιβάλλονται πιο γρήγορα από πλευράς δημοτικής αρχής εάν πάντα υπάρχουν, δηλαδή να μην «εξαντληθεί» η τρίμηνη διορία, καθώς ο Δήμος Σερρών θέλει να προχωρήσει γρήγορα το συγκεκριμένο θέμα, ώστε αυτό να προχωρήσει μετά και από πλευράς δικαιοσύνης.

Εντωμεταξύ, ΕΔΕ διεξάγεται και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών, προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: