Εγκρίθηκε όπως ανακοίνωσε η κ. Μητλιάγκα η δωρεάν παραχώρηση χρήσης για 20 έτη 2 κτιρίων και 8 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Παπαλουκά στις Σέρρες προς στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης για δημιουργία παιδικού σταθμού.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Απριλίου στις 19:00 εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Σερρών.
Μοναδικό θέμα οι εξελίξεις στο θέμα της ιδιοκτησίας των οικοπέδων των πρώην στρατοπέδων.
Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) να παραχωρήσει δύο κτήρια και οχτώ στρέμματα από το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκα στην Μητρόπολη.

Ζωντανά στο κανάλι του Δήμου Σερρών η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Ήταν ενημερωμένος ο Δήμαρχος για την παραχώρηση αυτή;»

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι αναρτήθηκε στη Διαύγεια με σημερινή ημερομηνία (ΑΔΑ: ΡΟΘΗΟΡΛΦ- ΩΧΘ) Απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) με την οποία εγκρίνεται η δωρεάν παραχώρηση χρήσης για 20 έτη 2 κτιρίων και 8 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Παπαλουκά της πόλης μας προς στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, προκειμένου να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, όπως αναφέρει η απόφαση.

Και ρωτώ: ο Δήμαρχος κος Χρυσάφης είναι ενήμερος για την παραχώρηση αυτή;

Για τη λειτουργιά του παιδικού σταθμού;

Αν ναι γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο;

Δεν υποτίθεται ότι το ακίνητο του Στρατοπέδου Παπαλουκά θα γίνει πολιτιστικό πάρκο;

Δεν υποτίθεται ότι ουσιαστικά «ανήκει» στο Δήμο Σερρών κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου;

Αν πάλι δεν το γνώριζε…. είναι απορίας άξιο μια και είμαστε εν αναμονή της συζήτησης που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο από αυτούς που «γνωρίζουν»;


Γιώργος Τσιμερίκας: «Αδράνεια και ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής»

«Ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, για όσο διάστημα ακόμη υπηρετεί το θεσμό του Δημάρχου Σερρών, επιβάλλεται να αναλάβει τις ατομικές του ευθύνες στο όνομα των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν. 

Με το  Πρακτικό Υπ Αριθμό. «10»/13 Απρ 2023/ΔΕ/ΤΕΘΑ το Ταμείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 84 του Ν. 3883/2010, δύο (2) κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. περίπου με δυνατότητα επέκτασης, με σκοπό την επισκευή και τη χρησιμοποίησή τους, για τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των τέκνων των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Το υπόψη πρακτικό υπογράφεται από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ¨Ώρα Ευθύνης¨ οφείλει να υπενθυμίσει στον κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη σε ότι αφορά το στρατόπεδο Παπαλουκά, που επί των ημερών του μετονομάστηκε σε Πάρκο πολιτισμού Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι δήλωνε πως θα το μετατρέψει σε αμιγές πολιτιστικό πάρκο Ευρωπαϊκής εμβέλειας, που θα φιλοξενεί περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις, πολιτιστικές διοργανώσεις, θεματικές εκθέσεις ανά πεδίο ενδιαφέροντος.

Δηλαδή ένα γενικότερο χώρο προβολής και διαφήμισης των επιχειρήσεων και των αξιοθέατων του νομού μας.

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις για άλλη μια φορά καταδεικνύουν την  αδράνεια και την  ολιγωρία της Δημοτικής αρχής και  αποδεικνύουν την ανεπάρκειά της στην έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση σοβαρών θεμάτων.

Ας θεωρεί τυχερό τον εαυτό του, που του έτυχε ως Δήμαρχος, κάνοντας ελάχιστα,  να εγκαινιάσει την ¨Πινακοθήκη ΞΕΝΑΚΗ¨, ένα έργο πνοής για τον τόπο μας, που η δημοτική αρχή του κ. Π. Αγγελίδη είχε σχεδόν ολοκληρώσει.

Όταν βρεθεί διαθέσιμος χρόνος για τον κ. Δήμαρχο ανάμεσα στις μετακινήσεις υπαλλήλων που σχεδιάζει και πραγματοποιεί, στις διάφορες απευθείας αναθέσεις και στα διάφορα ταξίδια για επίλυση θεμάτων εθνικού και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ας ασχοληθεί λίγο και με τα σοβαρά θέματα του Δήμου Σερρών.


Έντονη αντίδραση της επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων» κ υπ. Δήμαρχος Αριάδνης Παπαφωτίου:

Αγαπητοί συνδημότες οταν ρώτησα δημοσίως ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ και ζήτησα από τον Δήμαρχο να φέρει επειγόντως προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικο Συμβούλιο, ηταν 28/2.
--Πέρασαν 40 ημέρες και μεσολάβησαν ΕΞΙ συνεδριάσεις για να αναγραφεί επιτέλους στην Ημερήσια Διάταξη!!
--Ο κ. Χρυσάφης προφανώς δεν το θεωρούσε επείγον

--Η σημερινή παραχώρηση ΟΚΤΩ στρεμμάτων και ΔΥΟ κτιρίων του εν λόγω πρώην Στρατοπέδου στην Μητροπόλη Σερρών, αποδεικνύει οτι ο Δεσπότης Σερρών ΓΝΩΡΙΖΕ από ποιόν έπρεπε να τα ΖΗΤΗΣΕ στις 28/3/2023.
--Το έκανε και τα ΕΛΑΒΕ επισήμως και ταχύτατα, με τις υπογραφές ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και των Αρχηγών του Στρατού.

--Ο Μητροπολίτης μας λοιπόν ΗΞΕΡΕ τον ιδιοκτήτη.
Το ερώτημα ειναι ΓΙΑΤΙ διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος οτι η έκταση ειναι του Δήμου.

Εαν δεν γνώριζε, δεν κάνει για Δήμαρχος.
Εαν γνώριζε και έλεγε άλλα, τότε καταλήγουμε σε δυσάρεστα συμπεράσματα!...
--Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ζήτησα να συζητηθεί το Θέμα.


Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Παιχνιδάκια με την περιουσία του Σερραικού λαού δεν θα ανεχθώ από ΚΑΝΕΝΑΝ!! Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση…Αυτά προς το παρόν… τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει»

Κάτω τα χέρια σας από την γη των Σερραίων!
Το στρατόπεδο Παπαλουκά ανήκει ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΗ και ΚΑΤΟΧΗ στον Δήμο Σερρών όπως αποδεικνύεται από την εγγραφή και καταχώρηση του στο Κτηματολόγικο Γραφειο Σερρών!
Το Κτηματολόγιο Σερρων αφού έλεγξε επισταμένως και εξονυχιστικά τους τίτλους ιδιοκτησίας που προσκόμισε ο Δήμος Σερρών και συγκεκριμένα τις αποφάσεις του Νομάρχη Σερρών με τις οποίες του παραχωρήθηκε η κυριότητα του Στρατοπέδου Παπαλουκά, προεκρινε τον Δήμο ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ της επίδικης μετά των επ αυτής κτίσματων.
Περαιτέρω ο Δήμος επι 30 και πλέον έτη ασκεί αδιαλείπτως και αδιαταράκτως διακατοχικές πράξεις επι του στρατοπέδου Παπαλουκά , νεμομενος αυτό διάνοια κυρίου, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η κυριότητα, νομή και κατοχή του από κανέναν!
Προκαλεί εντύπωση οτι η Η Διοικητική Επιτροπή του ΤΕΘΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ και ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ εξέδωσε μια παντελώς ΑΚΥΡΗ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ και ΑΝΙΣΧΥΡΗ απόφαση με την οποια παραχωρεί περιουσία που ουσιαστικά και τυπικά δεν του ανήκει.
Καταγγέλουμε την παραπάνω πράξη παραχώρησης χρήσης, μέρος του Στρατοπέδου Παπαλουκά, ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ που καμια απολύτως έννομη συνέπεια δεν επιφέρει και διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο, που ενδεχόμενως αποτολμήσει να αμφισβητήσει τα εμπράγματα δικαιώματα του επι του στρατοπέδου Παπαλουκά, ότι θα στραφούμε εναντίον του στα αρμόδια πολιτικά Δικαστηρια , δηλαδή εκει που οι ΦΑΙΔΡΕΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ παραχωρήσεις θα καταπέσουν ως ΑΚΥΡΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!
Επίσης καταγγέλουμε όλους όσους συνήργησαν στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ αυτή μεθόδευση!
Οι εκτάσεις των στρατοπέδων Παπαλουκά και Εμμανουηλ Παπά αποτελούν πολύτιμη περιουσία των Σερραίων δημοτών και οχι ΛΑΦΥΡΟ στα χέρια συντεχνιών και Ταμείων που μοναδικό σκοπό έχουν την εκποίηση τους ή την επίτευξη επιχειρηματικού κέρδους!
Σε αυτήν την κατεύθυνση ως δημοτική αρχή δηλωσαμε κατηγορηματικά προς το Υπουργείο εθνικης Άμυνας και στο ΤΕΘΑ οτι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στο ελάχιστο προασπιζόμενοι τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα των Σερραίων Δημοτών!
Είμαι βεβαιος οτι η Μητρόπολη Σερρών κ Νιγρίτης δεν γνώριζε ολες τις παραμέτρους του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Στρατοπέδου Παπαλουκά. Τώρα που γνωρίζει βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΈΣΕΙ το αίτημά της για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ!
Και είμαι βέβαιος ότι στον δίκαιο αγώνα των Σερραίων για την προάσπιση της γης του , είμαστε όλοι ΣΥΜΜΑΧΟΙ!
Αύριο το απόγευμα συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την απάντηση που πρέπει εκεί που πρέπει...


Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 195 επισκέπτες