Την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Σερρών, παρουσίασε τη Δευτέρα το απόγευμα Γιώργος Τσιμερίκας, ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για έναν πολυσυλλεκτικό, αυτοδιοικητικό συνδυασμό , που πλαισιώνεται με ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες και ενισχύεται από δραστήρια και πετυχημένα αυτοδιοικητικά στελέχη, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συμμετείχαν ενεργά σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Στόχος η αναμόρφωση της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου Σερρών.

«Βασικό μέλημα και προτεραιότητα για την υλοποίηση των στόχων μας είναι η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα. Είμαστε αποφασισμένοι :
• να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο,
• να διαμορφώσουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης,
• να αναδείξουμε την επόμενη γενιά που θα συνεχίσει το έργο μας πιο δυνατά και πιο δημιουργικά
• να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ του Δήμου,
• να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και λοιπές δραστηριότητες,
• να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου,
• να συνεργαστούμε με τα Πανεπιστήμια και τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς, με στόχο την σύνδεση τους με την αγορά εργασίας,
• να συνεργασθούμε με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια με επίκεντρο τον Δήμο Σερρών,
• να ενισχύσουμε την ουσιαστική εξωστρέφεια του Δήμου αξιοποιώντας όλα τα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κύτταρα του τόπου στη βάση ενός κεντρικού αναπτυξιακού σχεδιασμού» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Τσιμερίκας παρουσιάζοντας τους 9 αρχικούς στόχους του συνδυασμού.

Αναφερόμενος στη ζωή και στην πορεία του, ο κ.Τσιμερίκας ανέφερε πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις από όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση τέσσερα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ για δύο χρόνια επί δημαρχίας Γιάννη Βλάχου. Ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2015 με τη Νέα Δημοκρατία.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Τσιμερίκας δήλωσε:
“Σίγουρα το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Οι συνθήκες απαιτούν να έρθουμε σε ρήξη με πρόσωπα και πρακτικές, που καθηλώνουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Οι νέοι μας πρέπει να πιστέψουν ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν με την ενεργό συμμετοχή τους. Αντίπαλός μας δεν θα είναι το χθες, αλλά ο κίνδυνος να χαθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση ¨ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ¨ είναι πλέον υπόθεση όλης της κοινωνίας.
Έμβλημά μας έχουμε το περιστέρι της ΕΛΠΙΔΑΣ, το οποίο σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ανεξάρτητη κίνηση πολιτών. Είναι καιρός στο Δήμο Σερρών να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.”

Παρόντες κατά τη συνέντευξη τύπου αρκετοί φίλοι της παράταξης, νυν και πρώην αυτοδιοικητικοί, μεταξύ των οποίων ο κ.Καδής, ο κ.Ραμπότας, ο κ.Κετσετζής, ο κ.Σωτηριάδης, καθώς και ο τ.Διοικητής της 10ης Μεραρχίας κ.Γκουτζουρέλας κ.α.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 594 επισκέπτες