Σε μία λιτή, αλλά όμορφη γιορτή με μελωδίες, φως και πολλά χαμόγελα από μικρούς και μεγάλους, που έδωσαν το εορταστικό «παρών», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών η έναρξη της φετινής Πολιτείας των Ευχών με τη φωταγώγηση του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης έδωσε το εναρκτήριο σύνθημα της φωταγώγησης ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους τους Δημότες, παρουσία της Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη ενώ στη συνέχεια η μικρή νεράιδα των Χριστουγέννων με τη βοήθεια των ξωτικών άναψε τα χιλιάδες λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Πλατεία Ελευθερίας πλημμύρισε με χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια από τη Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Σερρών, τη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Σερρών και τα παιδιά των ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι έστειλαν τις ευχές τους με τα λευκά μπαλόνια που ταξίδεψαν ψηλά στον ουρανό.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, η Φάτνη, ο «Σερρευχούλης» και το παγοδρόμιο στην Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και πλήθος δράσεων και οι δραστηριοτήτων για τα παιδιά στον Πεζόδρομο της Κων. Καραμανλή, την Πλατεία Εμπορίου, το Κεντρικό Πάρκο στη Δορυλαίου και σε πολλές ακόμη γωνιές της πόλης συνθέτουν το ξεχωριστό εορταστικό σκηνικό της φετινής, φωτεινής, μαγικής Πολιτείας των Ευχών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: