Με ισχυρή πλειοψηφία υπέρ των μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την λειτουργία τριών αιολικών σταθμών στην κορυφογραμμή του Λαϊλιά εκφράστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Σώματος θετική ψήφο έδωσαν 27 δημοτικοί σύμβουλοι, κατά ψήφισαν 3, ενώ 11 δημοτικοί σύμβουλοι είτε ήταν απόντες, είτε απείχαν από την ψηφοφορία.

«Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας .Είναι η μόνη λύση για το σήμερα και το αύριο» δήλωσε κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης, οποίος κάλεσε το σώμα να διατυπώσει την άποψή του χωρίς άκριτες φοβίες για την επένδυση, παρά μόνο λαμβάνοντας υπόψιν αποδεδειγμένες επιπτώσεις για το περιβάλλον.

«Φτάνουμε στο σημείο να … δαιμονοποιούμε την όποια παρέμβαση, ενώ η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βρεθεί η ισορροπία» υποστήριξε εκπροσωπώντας την μείζονα αντιπολίτευση η δημοτική σύμβουλος Βαρβάρα Μητλιάγκα , τονίζοντας πως η όποια  παρέμβαση δεν θα πρέπει να γίνει αλόγιστα, αλλά να έχει τις μικρότερες δυνατές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον και να επηρεάζει -από ελάχιστα έως καθόλου- την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εισήγηση του Ηλία Γκότση, από την πλευρά της Δημοτικής Πρωτοβουλία Σερραίων, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξασφάλισης αντισταθμιστικού οφέλους για την τοπική κοινωνία και της αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Ένθερμη οπαδός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δήλωσε η επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου , η οποία τόνισε την ανάγκη επίβλεψης του Δήμου για την τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που μπορούν υπό προϋποθέσεις, να  διασφαλίσουν και φθηνότερο ρεύμα και ισόρροπη ανάπτυξη του περιβάλλοντος υποστήριξαν στην τοποθετήσεις τους ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Παύλος Φαρμάκης και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην λειτουργία των αιολικών σταθμών στον Λαϊλιά.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 199 επισκέπτες