Κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην ΚΕΔΗΣ καθότι τις τελευταίες ημέρες τα λάθη διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη κάλεσε τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων που λειτουργούν στα όρια του δήμου σε διά ζώσης συνάντηση, αγνοώντας τα μέτρα κατά του κορονοϊού!!!

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου με δελτίο τύπου η ΚΕΔΗΣ κάνει το αυτονόητο και αναβάλλει την δια ζώσης συνάντηση.

Όμως διαβάζοντας το δελτίο τύπου έχουμε και νέο "φάουλ" που τους εκθέτει. Καθώς ένας από τους λόγους που αναβλήθηκε η συνάντηση (όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου) είναι η μεγάλη συμμετοχή που θα είχε.

Δηλαδή στην ΚΕΔΗΣ ή δεν ξέρουν πόσοι σύλλογοι υπάρχουν ή προεξόφλησαν οτι δεν θα έρθουν όλοι;;;


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΗΣ την Κυριακή 28 Μαρτίου

Αξιότιμοι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Σερρών
Διαπιστώνοντας τις παρανοήσεις που κάποιοι για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και προσωπικής προβολής, επιδιώκουν να δημιουργήσουν, θα ήθελα να διευκρινίσω ορισμένα στοιχεία με αφορμή τη συμμετοχή της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στην υπ. αριθ. 367/75/Α3 Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο: «Δημιουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος».
Επιλέχθηκε σε αυτή την πρόταση να ψηφιοποιηθούν τα αντικείμενα της Συλλογής Αλ. Χατζηλία και συγκεκριμένα 2 κατηγορίες:

Α. Ιερατικά αντικείμενα και
Β. Κοσμήματα

Σε αυτές μάλιστα τις 2 κατηγορίες της Συλλογής, η επιλογή αφορά αυτά, τα οποία μετά από την έρευνα του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι έχουν επιστημονική τεκμηρίωση και ευρετηρίαση, αναφορικά με τη γνησιότητα και την πολιτιστική τους αξία.
Θα επιθυμούσαμε επίσης να σας γνωστοποιήσουμε, ότι αναμένεται άμεσα να προκηρυχτεί πυλώνας στην ΕΕ με τον τίτλο: “Ψηφιακή Ευρώπη» για ψηφιοποίηση του πολιτιστικού υλικού και φυσικά μέρος των 7,6 δις αυτών των δράσεων, θα αφορά και τη χώρα μας.
Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. υλοποιώντας τους προγραμματικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής του Δημάρχου μας κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, και των προεκλογικών εξαγγελιών, προτίθεται να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης. Το αποδεικνύει αυτό περίτρανα η κατάθεση μέσα σε 1,5 χρόνο θητείας από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. έξι (6) προτάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού και μίας (1) πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας και με την κατάλληλη τεχνογνωσία και υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, να θέσουμε τις βάσεις για τη συνεργασία προς ωφέλεια όλων των Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου μας.
Η αγαστή μέχρι τώρα συνεργασία στη δημιουργία του Ψηφιακού Πολιτιστικού Χάρτη, αποδεικνύει ότι η συνδρομή όλων των Συλλόγων είναι η βάση δημιουργίας ενός πολιτιστικού αποθέματος για τον τόπο μας.
Εκτιμoύμε ότι τώρα είναι η ώρα για προεργασία με ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες καταγραφής, επιστημονικής τεκμηρίωσης και σύνταξης του προς ψηφιοποίηση υλικού που διαθέτουν, στη βάση διεκδίκησης από το Δήμο μας όλων των προγραμμάτων που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα.
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία του καλέσματος σε συστράτευση σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να πάρουν οι Σέρρες το μερίδιο που τους αναλογεί στον Πολιτισμό και στην ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του τόπου μας.

Κανένας Σύλλογος δεν περισσεύει… με εσάς στο πλευρό μας θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα.

Για αναλυτική ενημέρωση καλείστε να παρευρεθείτε στην ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 μμ. στον 1ο όροφο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. μέσω ενός (1) εκπροσώπου του Συλλόγου σας.

Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης κατά της διάδοσης του Covid 19.


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΗΣ τη Δευτέρα 29 Μαρτίου

Μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων για δια ζώσης συμμετοχή στο κάλεσμα της πρόεδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών κ. Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της πανδημίας του covid 19 , καθώς επίσης και για το λόγο ότι ορισμένοι εκπρόσωποι συλλόγων αδυνατούν να παραστούν παρ’ όλο που το επιθυμούν, αποφασίστηκε η ενημέρωση να διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στις 18.00.

Διαβάστε επίσης: