Ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση των πληγέντων από την πλημμύρα που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην πόλη των Σερρών, από την υπερχείλιση του ρέματος της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων.

Την Πέμπτη δημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος του ΦΕΚ με αριθμό 4564 η ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών για την «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 21ης Ιουνίου 2020 σε περιοχές του Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πληγέντες να υποβάλουν εντός τριμήνου αιτήσεις στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

«Ουσιαστικά πρόκειται για 73 κτίρια που υπέστησαν ζημίες. Από αυτά τα 20 είναι κατοικίες άνω των 100τ.μ., τα 3 επαγγελματικοί χώροι και τα υπόλοιπα 50 χώροι αποθήκευσης», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Χατζόπουλος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης συγκέντρωσης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους πληγέντες και την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, ο/η ιδιοκτήτης/-τρια (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από την συγκεκριμένη φυσική καταστροφή, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ.. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

serreslife

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμος Σερρών: 450 τάμπλετ σε μαθητές Με σύνθημα «κανένας μαθητής χωρίς tablet» ο Δήμος Σερρών προχωρά στην προμήθεια και διανομή 450 τάμπλετ σε σχολεία του Δήμου, με στόχο την ι...
  • Διακοπή υδροδότησης στην πόλη των Σερρών Χωρίς νερό θα μείνει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου για μεγάλο διάστημα ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης των Σερρών,λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης στο πρωτεύον δίκτυο ύδρε...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 280 επισκέπτες