Με λαμπρότητα αλλά χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για την πανδημία του κορωνοϊού, θα εορτασθεί η 107η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών.

Από την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα σημαιοστολισθούν τα δημόσια και δημοτικά κτίρια. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα γίνει και κατάθεση στεφανιών στα μνημεία της πόλης από μαθητές σχολείων και από Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Την ημέρα της επετείου, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ιωάννης Παπαεμμανουήλ, θεολόγος του 4ου ΓΕΛ Σερρών, πρόεδρος τξς Ένωσης Θεολόγων Σερρών.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Εμ. Παπά και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

-Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης στις 26, 27, 28 και 29 Ιουνίου.

-Σημαιοστολισμός των δημόσιων, δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. Ν.Π.Ι.Δ. και ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι τη δόση του ηλίου της 29ης Ιουνίου.

-Φωταγώγηση των καταστημάτων, δρόμων, πλατειών, μνημείων και φρουρίων της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 26ης ,27ης, 28ης και 29ης Ιουνίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 09:30 Κατάθεση στεφανιών στα μνημεία της πόλης από μαθητές των σχολείων και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 08:00 Έπαρση της σημαίας της πόλης.

Ώρα 10:00 Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. Θεολόγος και θα παραστεί ολόκληρος ο ιερός Κλήρος της πόλεως.

 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Παπαεμμανουήλ Ιωάννη, θεολόγο 4ου ΓΕΛ Σερρών, Πρόεδρο Ένωσης θεολόγων Σερρών.

Ώρα 10:30 Μετάβαση στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας.

-Έναρξη τελετής.

- Επιμνημόσυνη δέηση.

Ώρα 10:30 Κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον  Συνταγματάρχη - Διοικητή 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον εκπρόσωπο της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου Ν. Σερρών, τους εκπροσώπους όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, τον εκπρόσωπο των Μακεδονομάχων και τον εκπρόσωπο των Σερραίων Θεσσαλονίκης.

Σιγή ενός λεπτού.

Εθνικός Ύμνος.

Τέλος τελετής.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών παρακαλείται να λάβει τα κατάλληλα μέτρα στους χώρους εκδηλώσεων.

Τελετάρχες κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ορίζουμε τους κ.κ. Γουγούσκα Ελισάβετ και Μέτσκα Βασίλειο υπαλλήλους του Δήμου Σερρών.

Διαβάστε επίσης: