Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Σερρών  κ. Σπύρο Μισιρλή είχαν τη Δευτέρα τα μέλη του Δ.Σ  της Ένωσης Εστιατόρων και Καφέ- Μπαρ Ν. Σερρών «Αγία Βαρβάρα» προκειμένου να ενημερωθούν για τις  έκτακτες ρυθμίσεις που ισχύουν κατά τη διάθεση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ Σωτήριος Κοτσαμπάς, Μένια Σπλήνα, Κώστας Σιάπκαλης,  Ηλίας Αμπατζίδης, Νίκος Σολούγκας, Κώστας Νταούδης και Βασίλης Δόξας. 

Ο Δήμος Σερρών εξέδωσε έγγραφο με τις έκτακτες ρυθμίσεις οι οποίες και θα ισχύσουν μέχρι 30-11-2020.
Ο κ. Σπύρος Μισιρλής ξεκαθάρισε στους εστιάτορες ότι επιτρέπεται η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και κινητών κατασκευών σκίασης σε οποιοδήποτε πεζοδρόμιο, πεζόδρομο ή πλατεία εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις:
α)σε πεζοδρόμια, το ελάχιστο πλάτος όδευσης πεζών να είναι 1,50μ.
β)Σε πεζόδρομους και  πλατείες θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερη ζώνη διέλευσης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης πλάτους 3,5μ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος στον οποίο ο ιδιοκτήτης να μπορεί να επεκταθεί ή δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματος του, τότε ο καταστηματάρχης μπορεί να συμπληρώσει αίτηση στο Δήμο για μείωση κατά 50% των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Καφέ- Μπαρ  κ. Σωτήριος Κοτσαμπάς επισήμανε την ανάγκη  τροποποίησης του άρθρου 55 του Ν.4483/2017 ΦΕΚ.107/31-7-2017 , που αφορά  στην «Αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου από αυθαίρετη κατάληψη και προσωρινή αφαίρεση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου σε περίπτωση καθ΄ υποτροπήν αυθαίρετης χρήσης από τον δικαιούχο» και σύμφωνα με αυτό σε περίπτωση που διαπιστωθεί δεύτερη παράβαση, αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών».

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ΟΕΒΕΣ Σερρών με έγγραφό της προς του Βουλευτές του Νομού στις 24/1/2020 και αριθμό πρωτοκόλλου 2020 ζήτησε την παρέμβασή τους για την τροποποίηση του άρθρου ωστόσο μέχρι σήμερα δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή.

Διαβάστε επίσης: