Απάντηση στην αήθη επίθεση του Δημάρχου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια, για το Αυτοκινητοδρόμιο έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ η κ.Παπαφωτίου

Διαβάστε αναλυτικά--Με μία αήθη επίθεση στο πρόσωπό μου ο Δήμαρχος προσπάθησε να καλύψει την ολιγωρία και τις άστοχες ενέργειες του ίδιου και του πολυπληθούς και ακριβοπληρωμένου από τους Σερραίους νομικού του επιτελείου, στο θέμα του Αυτοκινητοδρομίου. Χωρίς όμως ψυχραιμία και πολιτική λογική.
-----------------------------------------------------

--Αγαπητέ κ. Χρυσάφη, επειδή δεν γίνεται να λέμε άλλα στην τηλεδιάσκεψη κι άλλα δημοσίως, τα ξαναλέω:

Για εμάς προτεραιότητα είναι να ενισχυθούν και να εκσυγχρονισθούν οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές του Αυτοκινητοδρομίου.

Κάνατε κακό χειρισμό.  Με το να ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ την από τον Ιανουάριο υπόδειξη της Επιτρόπου για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ώστε να χρηματοδοτηθεί νόμιμα η νέα πίστα, χάσατε πολύτιμο χρόνο τριών μηνών. Αποτέλεσμα?  Ένα έργο 450.000 ευρώ με έτοιμη μελέτη και έτοιμο εργολάβο από διεθνή Διαγωνισμό,  το κρατάτε μέχρι και σήμερα στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

Η πρώτη σας Ένσταση κατά της απόφασης της Επιτρόπου απορρίφθηκε.  Το έργο σταμάτησε επειδή χρηματοδότης ήταν ο Δήμος κι όχι το ίδιο το Αυτοκινητοδρόμιο.
Εύχομαι η δεύτερη προσφυγή στις 13/5/2020 να έχει καλύτερη τύχη, αν και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Αμαξόπουλος σας συμβούλεψε γραπτώς και αιτιολογημένα να μην την καταθέσετε προδικάζοντας την απόρριψή της από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου .

-------------------------------------------------
--Τώρα για το θέμα του δανείου που προτείνω να πάρει το Αυτοκινητοδρόμιο, και (που δεν κατάλαβα γιατί) σας πείραξε πολύ.

Σας είπα λοιπόν στην τηλεδιάσκεψη στις 5/5/2020, να εξετάσουμε και την περίπτωση το έργο να γίνει με δάνειο,  αντί ή και μαζί  με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Πρότεινα μάλιστα τεκμηριωμένα, να αξιοποιηθεί το άρθρο 44 της πρόσφατης ΠΝΠ που προβλέπει πλεονεκτικότατη χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων στα οποία μετέχουν οι Δήμοι.

Η "απάντηση" που άκουσα τότε από εσάς και το επιτελείο σας, ήταν:  "Το Αυτοκινητοδρόμιο είναι Α.Ε. και δεν το αφορά ο νόμος"!!

Δυστυχώς, το ίδιο επαναλάβατε και σε τηλεοπτική εκπομπή στις 13/5/2020, εξαπολύοντας με θράσος άγνοιας, επίθεση εναντίον μου, με επωδό  την προσφιλή σας ατάκα: Είναι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

---Είναι όμως έτσι όπως «γνωματεύσατε» και μας ξεφουρνίσατε?

Εάν διαβάζατε την ΠΝΠ της 30/3/2020 άρθρο 44, θα βλέπατε ότι λέει τα εξής στις παραγράφους 1&5:
« Το ΥΠ.ΕΣ. καταρτίζει Αναπτυξιακό Πρόγραμμαμε χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών, …μελετών, έργων βασικής υποδομής κλπ  των Νομικών Προσώπων στα οποία οι ΟΤΑ κατέχουν την πλειοψηφία του ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ κεφαλαίου». Δλδ, φωτογραφία της «Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε».

Αφήνω λοιπόν να σας κρίνουν οι σοβαροί γνώστες της Νομικής και της Αυτοδιοίκησης.

--------------------------------------------------

--κ. Δήμαρχε. Ναι, η πολιτική θέλει Σοβαρότητα, Υπευθυνότητα και ΓΝΩΣΕΙΣ.
Καταλαβαίνω οτι δεν σας αρέσει να σας επισημαίνουν τις γκάφες και τις αστοχίες σας.
Επίσης καταλαβαίνω οτι νιώθετε ασφαλής απέναντι στην κριτική που σας ασκούμε, έχοντας σιγοντάρισμα από μέρος της Αντιπολίτευσης και υποστήριξη από τα τοπικά ΜΜΕ που χρηματοδοτείτε με γαλαντομία.

--Όμως γελιέστε. Οι συνδημότες μας βλέπουν τί γίνεται. Μην νομίζετε οτι δεν ξέρουν πως μέσα σε οκτώ μήνες από τότε που αναλάβατε, είστε ήδη πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, της φιγούρας και της τακτοποίησης ημέτερων.
Και τέλος μην θεωρείτε τους Σερραίους πρόβατα που δεν καταλαβαίνουν τί σημαίνει σοβαρή Αντιπολίτευση και δεν αξιολογούν τις προτάσεις μας.

-------------------------------------------------------
-- Καταλήγοντας.

Στην ανάπτυξη και εξυγίανση του τόπου μας, εμείς συνεισφέρουμε με προτάσεις.

Σταματήστε την «Αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση» και αξιοποιείστε το άρθρο 44 της ΠΝΠ, ανεξάρτητα από την τύχη της Ένστασης που κατατέθηκε.
Δείξτε ικανοί να τεκμηριώστε σωστά το αίτημα, για να ωφεληθεί και το Αυτοκινητοδρόμιο και η τοπική κοινωνία.

Σε αυτό είμαστε όλοι μαζί.

Διαβάστε επίσης:

  • Διακοπή υδροδότησης στην πόλη των Σερρών Χωρίς νερό θα μείνει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου για μεγάλο διάστημα ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης των Σερρών,λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης στο πρωτεύον δίκτυο ύδρε...