Με μεγάλη επιτυχία, και με την παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και επισήμων, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη των Σερρών τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά κ. Αλ. Χαΐτογλου».

Πρόκειται για μια Έκθεση Πινάκων, που συνδιοργανώνεται απ' το Δήμο Σερρών και το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η σχετική εκδήλωση, έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, 9 Φεβρουαρίου, στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, «ΑΣΤΕΡΙΑ», με σκοπό την προβολή του ήθους και των αξιών του ύψιστου τιμητικού αγήματος της χώρας.

Η είσοδος στην Έκθεση, η οποία θα παραμείνει στο Δήμο Σερρών μέχρι και την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ έντονο ενδιαφέρον για επίσκεψη έχουν ήδη εκδηλώσει πολλά σχολεία της πόλης μας.

Καθημερινά, απ' τις 09:00 μέχρι τις 14:00 και απ' τις 18:00 μέχρι τις 21:00, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε 40 έργα του ζωγράφου και ενδυματολόγου, κ. Γιάννη Μυλωνά, ενώ στο χώρο θα βρίσκονται και άοπλοι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, σε στατική παρουσία.

Αναφορικά με την Έκθεση, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε στα σερραϊκά ΜΜΕ τα εξής: «Η τιμημένη στολή των Ευζώνων, μας κάνει όλους υπερήφανους. Όλη αυτήν την εβδομάδα, οι συμπολίτες μου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν και να δουν από κοντά όλα αυτά τα οποία έχουν ετοιμάσει εδώ οι άνθρωποι της Προεδρικής Φρουράς: να δουν τους τιμημένους τσολιάδες μας, που μας κάνουν υπερήφανους και κρατούν ψηλά το αίσθημα της περηφάνιας στον τόπο μας.

Πρέπει να πούμε ότι, πάντοτε, ο χρόνος, μαζί με τη λήθη, δημιουργεί ένα σύννεφο, που μας κάνει να ξεχνάμε. Αυτό το σύννεφο, το διαλύουμε με εκδηλώσεις σαν κι αυτές, που μας δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε, να θυμόμαστε και, κυρίως, να διδασκόμαστε: απ' το τι έχει κάνει ο τσολιάς, ο Εύζωνας, για την ιστορία αυτού του τόπου, διότι ήταν πάντοτε παρών σε όλους τους αγώνες και τις μάχες, δίνοντας το σύνθημα και τον τόνο, για να προχωρήσει το Έθνος μπροστά.

Είμαι περήφανος κι ευτυχισμένος που έχουμε αυτήν την ευκαιρία να έχουμε τους τσολιάδες εδώ, στον τόπο μας. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συνδημότες και τους συμπολίτες μου να έρθουν όλη αυτήν την εβδομάδα και να δουν από κοντά, όχι μόνο τους τσολιάδες μας, αλλά και την ιστορία αυτής της τιμημένης στολής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Τάσο Χατζηβασιλείου, που ήταν απ' τους πρωτεργάτες του να έρθει εδώ η αντιπροσωπεία της Προεδρικής Φρουράς, στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, με τον οποίο συνδιοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, και, φυσικά, σε όλους τους συντελεστές και τους τιμημένους τσολιάδες που είναι εδώ: τα τέσσερα υπέροχα παιδιά, που είναι και Βορειοελλαδίτες, και θα μας κάνουν να ζήσουμε και να νιώσουμε αυτό το οποίο χρειάζεται για την Προεδρική Φρουρά».

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: