Ερωτηματικά για τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στο έργο καλλωπισμού της πλατείας Ελευθερίας εγείρονται από την επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών» κ. Αριάδνης Παπαφωτίου.

«Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» καταλογίζει στην Αριάδνη Παπαφωτίου ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης για τα ερωτηματικά που εγείρονται από την πλευρά της για τη «νομιμότητα» του έργου καλλωπισμού της πλατείας Ελευθερίας.

Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απευθύνεται προς το δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφη, ρωτώντας αν ήταν νόμιμη εκτέλεση του έργου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Δημοτική ΑΠΟΦΑΣΗ. Είναι ΝΟΜΙΜΟ;
Έναν σχεδόν μήνα μετά την τοποθέτηση έτοιμου γκαζόν, λουλουδιών και συστημάτων αυτόματου ποτίσματος στην κεντρική Πλατεία των Σερρών και ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει με ποιές στο καλό νόμιμες διαδικασίες έγινε το έργο αυτό από τον Δήμο Σερρών.
Ρωτώ λοιπόν τον Δήμαρχο:
Είναι ΝΟΜΙΜΗ η εκτέλεση του έργου;
Από ποιόν πήρε εντολή ο εργολάβος για να κάνει τις παρεμβάσεις;
Βάσει ποιάς μελέτης;
Με ποιές τεχνικές προδιαγραφές;
Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες;
Ποιός ο προϋπολογισμός και το τελικό κόστος; (25.000 ευρώ);
Από ποιόν Κωδικό του Δημοτικού Ταμείου θα πληρωθεί το έργο;
Πάντως δαπάνη για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις ΔΕΝ πέρασε ούτε από την Οικονομική Επιτροπή, ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης, παρότι με προσοχή έψαξα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν βρήκα ούτε καν Απόφαση Δημάρχου για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.
Κρίμα που με το καλημέρα, η Δημοτική Αρχή απαξιώνει ένα ΟΜΟΡΦΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ έργο, επιλέγοντας να λειτουργήσει εκτός προβλεπόμενων διαδικασιών, θέτοντας έτσι σε πιθανό νομικό κίνδυνο εαυτούς, εργολάβο και Δημοτικές Υπηρεσίες».

Ο δήμαρχος Σερρών, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει με έμφαση ότι θ’ αλλάξει την εικόνα του Δήμου, «συστηματικά, νόμιμα και αποτελεσματικά».

Διαβεβαιώνει, επίσης, ότι θ’ απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ανάρτηση του κ. Χρυσάφη έχει ως εξής:

«Όταν ξεκίνησα το αυτοδιοικητικό μου ταξίδι υπήρξαν πολλοί που μου έλεγαν: ό,τι καλό και να κάνεις κάποιοι θα βρίσκουν λόγους να γκρινιάζουν…
Επιβεβαιώθηκαν αλλά είναι το τελευταίο που μ ενδιαφέρει…
Μια όμορφη πλατεία που εκπέμπει την ομορφιά της πόλης είναι κάτι που μας αξίζει και το χάρηκαν όλοι!
Και η συντήρηση συνεχίζεται, γιατί έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε και θα αλλάξουμε την εικόνα όλου του Δήμου… συστηματικά, νόμιμα και αποτελεσματικά!
Πλέον η «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» είναι απωθητική για όλη την κοινωνία!
Κάποιοι δεν το κατάλαβαν!
Αυτά προς το παρόν, τα υπόλοιπα και η λεπτομερής ανάλυση στο θεσμικό όργανο».

Διαβάστε επίσης: