Το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε το διαγωνισμό του Δήμου Σερρών για την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε μία εκ των εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης είχε προσδιορίσει ως κορυφαία προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής τη διαφύλαξη των συμφερόντων των δημοτών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να υπογράψει την σύμβαση για τον οδοφωτισμό, χωρίς προηγουμένως να επανεξετάσει και διερευνήσει με κάθε λεπτομέρεια, όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης προμήθειας.

Ο νέος δήμαρχος εξ αρχής κατέστησε σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβαρύνει τους δημότες «μ’ ένα αχρείαστο δάνειο 3.000.000 ευρώ».

Ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Μυσιρλής, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ανέφερε ότι:

Η απόφαση του δικαστηρίου ουσιαστικά επισπεύδει την όλη διαδικασία, καθώς προεκλογική δέσμευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ήταν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ακύρωση του διαγωνισμού και τη μη λήψη δανείου από τον Δήμο, προκειμένου να εφαρμόσει η νέα Δημοτική Αρχή τη δική της πρόταση. « Η δική μας πρόταση – είπε ο κ. Μυσιρλής- αφορά το σύνολο του Δήμου, όχι αγορά αλλά σύμβαση παροχής υπηρεσίας με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: