Μέσα σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 18 Σεπτεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Με πρωτοβουλία του νέου Προέδρου του Δ.Σ., Βασίλη Κατιρτζόγλου, στη συνεδρίαση προσκλήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, ο οποίος τέλεσε Αγιασμό για πρώτη φορά πριν την έναρξη των εργασιών του Σώματος. Ο κ. Θεολόγος έδωσε τις ευλογίες του σε όλους τους Συμβούλους, ζητώντας τους να εργαστούν για το καλό του τόπου.

Το «παρών» στον αγιασμό, έδωσε και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος και διαβεβαίωσε το Σώμα ότι θα στέκεται στο πλευρό του Δήμου Σερρών ως πολύτιμος συνεργάτης και βοηθός.

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, έμεινε πιστός στη δέσμευσή του για αναβάθμιση του ρόλου της Αντιπολίτευσης. Έτσι, παραχώρησε στους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης επιπλέον απ’ τις προβλεπόμενες θέσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις των Κ.Ε.ΔΗ.Σ., ΔΕΥΑΣ, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ΟΠΑΚΠΑ, μια πρωτοβουλία που χαιρετίστηκε τόσο από την παράταξη του Στέφανου Φωτιάδη όσο και από εκείνες της Αριάδνης Παπαφωτίου και του Θεόδωρου Αραμπατζή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν, ξεχώρισε εκείνο της SEREXPO, όπου, παρά τις ενστάσεις που κατέθεσε ένα μικρό τμήμα της Αντιπολίτευσης, ο κ. Χρυσάφης υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στην έκθεση, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάδειξη αυτών των θεσμών στη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Από το γραφείο τύπου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: