Εκατόν τριάντα πέντε μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο Γυμνάσιο Σερρών, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, παρακολούθησαν την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στο χώρο εκδηλώσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., από τις 11.00πμ - 13.00μμ, το πρόγραμμα εκπαίδευσης του «Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς», «Κάν’ το σωστά». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μέσα από προβολή videos ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα κύρια αίτια, τα στατιστικά, τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων και την ασφαλή οδήγηση.

Παράλληλα με την ενημερωτική ημερίδα (19) μαθητές του 2ου ΓΕΛ Σερρών κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Χατζηπανταζή (από Εθν. Αντίστασης έως Ι. Δραγούμη) και καθάρισαν 20 πινακίδες σήμανσης, (45) μαθητές του 5ου ΓΕΛ Σερρών κινήθηκαν εκατέρωθεν της οδού Εθν. Αντίστασης και καθάρισαν 27 πινακίδες και σήματα σήμανσης και (14) μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Σερρών κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Χατζηπανταζή (από Εθν. Αντίστασης έως Μεγ. Αλεξάνδρου) και καθάρισαν 15 πινακίδες σήμανσης καλυμμένες με αυτοκόλλητα ή σπρέι που αποτελούσαν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.
Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν: το γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών, η Διεύθυνση Τροχαίας Σερρών, το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Σκοπός της δράσης η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και των αυριανών ενεργών πολιτών για την οδική ασφάλεια καθώς και ένα ασφαλέστερο δημοτικό οδικό δίκτυο με μηδενικά τροχαία δυστυχήματα.
Ευχαριστούμε θερμά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» που συμμετείχε με εξειδικευμένο προσωπικό, την Τροχαία Σερρών για τη συνδρομή της καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών και ειδικά την κ. Σοφία Ευθυμιάδου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων για την ενεργό συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία τους.

Για το γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 240 επισκέπτες