Mε το δελτίο τύπου (6-3-2019) που απέστειλε ο κ. Μέγκλας προς τα ΜΜΕ ουσιαστικά παραδέχεται ότι ουδέποτε κατέθεσε γραπτό αίτημα προς το Δήμο Σερρών, ζητώντας την παραχώρηση δημοτικής έκτασης προς το Επιμελητήριο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος. Για να ξεφύγει μάλιστα από το θέμα αυτό “πετάει την μπάλα στην κερκίδα” με διάφορες ανούσιες περιττολογίες, οι οποίες είναι ανάξιες σχολιασμού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του Ο.Ε.Β.Ε.Σ και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Κοτσαμπάς Σωτήρης είχε καταθέσει ερώτημα προς το Δήμο Σερρών, σχετικά με την κατάθεση ή μη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, αιτήματος παραχώρησης δημοτικής έκτασης στο Επιμελητήριο από το Δήμο Σερρών.  Ο Δήμος Σερρών απάντησε, όπως ήταν υποχρεωμένος, ότι τέτοιο αίτημα δεν κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Μέγκλα.
Ο κ. Μέγκλας με το δελτίο τύπου που εξέδωσε, αντί να απαντήσει στο ερώτημα του Κοτσαμπά Σωτήρη , για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από την ουσία του θέματος και να αποφύγει την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Ο.Ε.Β.Ε.Σ και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ.Κοτσαμπά Σωτήρη, επιτίθεται στον Δήμο Σερρών. Δηλαδή “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.
Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μέγκλας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει και να πάρει απόφαση για παραχώρηση δημοτικής έκτασης σ’ ένα  φορέα, πρέπει προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος φορέας να καταθέσει έγγραφο αίτημα προς το Δήμο Σερρών. Τέτοιο αίτημα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν κατέθεσε ποτέ προς τον Δήμο Σερρών, όπως και ο ίδιος παραδέχεται.
Ο κ. Μέγκλας επινόησε το τέχνασμα, δηλαδή της δήθεν μη παραχώρησης δημοτικής έκτασης στο Επιμελητήριο, για να καλύψει τη μη υλοποιήσιμη προεκλογική του υπόσχεση, τη μεταφορά δηλαδή της SEREXPO στο πρώην στρατόπεδο “ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ” κάτι που  ήταν αδύνατο να γίνει ,διότι σε όλους είναι γνωστό ότι το στρατόπεδο “Κολοκοτρώνη” ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι πράγματι ακατανόητη σε όλους η αδικαιολόγητη επίθεση του προέδρου του Επιμελητηρίου προς το Δήμο Σερρών.
Ο  Δήμος Σερρών συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους φορείς και πολύ περισσότερο επιθυμεί τη συνεργασία με το Επιμελητήριο.
Την επιθυμία του αυτή ο Δήμος Σερρών την απέδειξε και έμπρακτα, διότι με δική του πρωτοβουλία αφού ήρθε σε επαφή πρωτίστως με το Επιμελητήριο το ενέταξε : α) σε δράσεις ύψους 765.000ευρώ στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ενώ θα μπορούσε να εισηγηθεί ο Δήμος για να δοθούν λιγότερα χρήματα στο Επιμελητήριο προκειμένου να αξιοποιήσει  τα υπόλοιπα χρήματα σε διάφορα έργα για το Δήμο Σερρών και β)στο πρόγραμμα “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου” από το οποίο το Επιμελητήριο θα πάρει 374.000 ευρώ για διάφορες δράσεις. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα  το Επιμελητήριο θα προσλάβει επίσης και δύο υπαλλήλους και συγκεκριμένα έναν οικονομολόγο και έναν πολιτικό μηχανικό.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι και προξένησε μάλιστα μεγάλη εντύπωση το γεγονός, ότι ακόμη και στο συνέδριο με θέμα: “AΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου, το Επιμελητήριο στη διοργάνωση αυτή ήταν παντελώς αμέτοχο.
Ο κ.Μέγκλας προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απραξία του και την αποτυχία του στο έργο του,  επιδίδεται στο να επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του και να κάνει τη διαπίστωση ότι ο Νομός Σερρών είναι τελευταίος, λες και ο ίδιος είναι άμοιρος ευθυνών για το γεγονός αυτό.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε όλη τη διάρκεια της θητείας του το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η παρουσίαση γνωστών τραγουδιστών, λειτουργώντας ως αντζέντης καλλιτεχνών παρά ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ο Δήμος Σερρών σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την τακτική του κ.Μέγκλα, ο οποίος στην αγωνιώδη προσπάθεια του να καλύψει  την απραξία του και την αποτυχία του κατηγορεί ασύστολα και αδικαιολόγητα το Δήμο Σερρών , για να βρίσκεται παράλληλα και στην επικαιρότητα. Ας ακολουθήσει μόνος του τον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε. Μπορεί να λέει ελεύθερα ότι θέλει.

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: