Πιλοτική λειτουργία για 6 μήνες ενός συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων θα ξεκινήσει στο Δήμο Σερρών

Το σύστημα θα περιλαμβάνει 5 σταθμούς ποδηλάτων που θα εγκατασταθούν στην πλατεία Ελευθερίας στο Κεντρικό Πάρκο, εντός των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην αρχή και το τέρμα της οδού Εξοχών.

Ο κάθε σταθμός θα διαθέτει συνολικά 10 θέσεις ποδηλάτων με επτά ποδήλατα και 3 κενές θέσεις. Συνολικά θα υπάρχουν 35 ποδήλατα στη διάθεση του κοινού και 5 εφεδρικά

Τα συστήματα διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής διεθνώς και αποτελούν μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό

Αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για τη μείωση των ρύπων στην πόλη και τη βελτίωση της υγείας των χρηστών. Παρέχουν τη δυνατότητα της οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης και συμβάλλουν στην οικονομία.

Πως θα λειτουργεί
Το σύστημα διάθεσης ποδηλάτων θα επιτρέπει την αυτόματη διάθεση ποδηλάτων κοινής χρήσης για τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής παρέμβασης, χωρίς παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν (αφού εγγραφούν στο σύστημα) ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης, τα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή παρέμβασης.

Θα υπάρξει κανονισμός λειτουργίας του συστήματος για τα ζητήματα χρήσης, τιμολογιακής πολιτικής κλπ

Η φωτογραφία του άρθρου είναι μοντάζ από το αρχείο

Διαβάστε επίσης: