Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 05 Μαρτίου 2019, παρουσίασαν την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Σερρών και τι περιλαμβάνει το ως άνω δίκτυο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2019, ανέφερε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, αποφασίστηκε η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων προυπολογισμού 850.000 ευρώ, που θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Στο πρόγραμμα ΣΒΑΑ συνολικού προυπολογισμού 4.700.000 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνονται και άλλα έργα και δράσεις εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών τον Ιούλιο του έτους 2017.
Με το έργο αυτό, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, ο Δήμος Σερρών θα διαθέτει ένα εκτεταμένο ποδηλατικό δίκτυο, το οποίο θα ενώνει το ΤΕΙ της πόλης των Σερρών με την κοιλάδα Αγίων Αναργύρων, καθιστώντας τις Σέρρες μία πόλη φιλική σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, αλλά και με τους ποδηλατοδρόμους που ήδη έχουν κατασκευαστεί, η πόλη των Σερρών θα αποκτήσει ένα συνολικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 2,5 km, επεσήμανε ο κ.Αγγελίδης.
Υπενθύμισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας, μέσω του προγράμματος ACTIVE TRAVEL NETWORK προυπολογισμού 42.000 ευρώ εκπονήθηκε ένα συνολικό σχέδιο ποδηλατοδρόμων για όλη την πόλη με την συμμετοχή των τοπικών φορέων και τώρα ένα ακόμα μέρος από αυτό το συνολικό σχέδιο υλοποιείται μέσω του προγράμματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Ο Αντιδήμαρχος Έργων Γκότσης Ηλίας παρουσιάζοντας το σχεδιάγραμμα είπε, ότι το δίκτυο ποδηλατοδρόμων το οποίο προτείνεται να δημιουργηθεί περιλαμβάνει τις εξής οδούς:

- Οδός Μάρκου Μπότσαρη (από την οδό Μαγνησίας έως την οδό Θουκιδίδου)
- Οδός Παπαδημητρίου (από την οδό Θουκιδίδου έως την οδό Κασομούλη)
- Οδός Ευζώνων(από την οδό Κασομούλη έως την οδό Δυτ. Θράκης)
- Οδός Γ. Παπανδρέου ( από την οδό Δορυλαίου έως την οδό Δ. Φλωριά).
- Οδός Κωσταντινουπόλεως. Η κατασκευή του θα γίνει από την ανατολική πλευρά της οδού από την Εθν. Αντίστασης έως την οδό Ν.Φωκά, ενώ από τη Ν.Φωκά έως και την οδό Εξοχών θα γίνει από τη νότια πλευρά της οδού.

Από το γραφείο τύπου

Φωτογραφία: Φανή Ασπογαλή

serreslife

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμος Σερρών: 450 τάμπλετ σε μαθητές Με σύνθημα «κανένας μαθητής χωρίς tablet» ο Δήμος Σερρών προχωρά στην προμήθεια και διανομή 450 τάμπλετ σε σχολεία του Δήμου, με στόχο την ι...
  • Διακοπή υδροδότησης στην πόλη των Σερρών Χωρίς νερό θα μείνει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου για μεγάλο διάστημα ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης των Σερρών,λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης στο πρωτεύον δίκτυο ύδρε...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 307 επισκέπτες