Στην τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σερρών (Τετάρτη, 27-2-19) εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

"Εμείς οι εργαζόμενοι/ες στη ΔΕΥΑ Σερρών, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση στον εργασιακό μας χώρο είναι αρκετά δύσκολη, λόγω έλλειψης προσωπικού, καταθέτουμε πρόταση με βάση τις διατάξεις του Ν. 4368/2016 (Α΄ ΣΙ) για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσει όλες τις υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις στα τμήματα και τις υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΟΕΥ, ο αριθμός των οργανικών θέσεων ανέρχεται σε 115, ενώ ο αριθμός των καλυμμένων θέσεων είναι 80.

Στη χώρα μας οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με την ενσωμάτωση μνημονιακών διατάξεων και νόμων στη δομή και τη λειτουργία των ΔΕΥΑ είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παράλληλα οδήγησαν τις ΔΕΥΑ όλης της χώρας στη λογική της εμπορευματοποίησης του νερού και τη στενή διασύνδεσή τους με εργολαβικά-ιδιωτικά συμφέροντα.

Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Σερρών, αυτή εφάρμοσε πιστά τη μνημονιακή πολιτική, χωρίς αποκλίσεις ή αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων. Υπήρξε υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων μέσω εγολαβιών, εκχωρώντας βασικές λειτουργίες της δημοτικής επιχείρησης σε ιδιώτες (βιολογικός καθαρισμός, καταγραφή ένδειξης υδρομέτρων, αποστολή λογαριασμών στους καταναλωτές, αντιμετώπιση βλαβών σε ύδρευση και αποχέτευση εκτός πόλης των Σερρών κ.ά).

Η δική μας πρόταση στέκεται απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης ανταποδοτικών υπηρεσιών, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ίση μεταχείριση των εργαζομένων εκ μέρους της διοίκησης.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΥΑ Σερρών, προκειμένου το νερό να παραμείνει κοινωνικό αγαθό προσιτό σε όλους/ες τους/τις συμπολίτες μας.

Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων τώρα"

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας 

Διαβάστε επίσης: