Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Mιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Μιλτιάδης Πανάγος υπογράμμισε πως κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης.

Τόνισε πως αναμένεται εντός των ημερών να δοθεί παράταση στο θέμα αυτό , ώστε η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο να αποφασίσει για το ποιοι κλάδοι θα πάρουν το ανθυγιεινό επίδομα και σε τι ποσό. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία κρίθηκε ικανοποιητική από τον πρόεδρο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: