Ο Γιώργος Ταϊρης αναλαμβάνει πλέον τα καθήκοντα του υπευθύνου της Δημοτικής αστυνομίας, μετά και την απόφαση του Αλέξανδρου Χρυσάφη να αλλάξει τον Κώστα Δινακη, μετά και τις ατυχής δηλώσεις του περί μη επιβολής προστίμων σε όσους παρανομούν.

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού ενημερώνει ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν Drive through rapid tests (έλεγχος ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού - rapid covid-19 test), σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο συνεργασίας του Δήμου Σερρών με τον καλλιτέχνη Εύρυτο, προκειμένου να φιλοτεχνήσει grafiti στην πόλη των Σερρών με τους ήρωες του 1821, εκφράζουν με κοινή επιστολή τους  ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Διάβαση Πεζών» Αντώνης Γεωργούλας, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου «ΣΕΡΡΑΣ- Στέφανος Φωτιάδης» Βαρβάρα Μητλιάγκα, και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου .

Με επίκεντρο τον Αρχιστράτηγο Εμμανουήλ Παππά, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 ο δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, οι 21 δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα πραγματοποιήσει ο δήμος.

Να υιοθετηθεί αντικειμενικό σύστημα ισοκατανομής για όλη την Ελλάδα με βάση πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια, και Ενδοπεριφερειακή ισοκατανομή των νέων δομών στο εσωτερικό της χώρας, αυτό αποφάσισαν οι 26 δήμαρχοι που συμμετέχουν στην επιτροπής Προσφυγικού, Μεταναστευτικού και Κρίσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, με τον πρόεδρο Αλέξανδρο Χρυσαφη, να επισημαίνει πως ακόμη και στον ίδιο Νομό υπάρχουν ανισότητες, και το βάρος καλούνται να σηκώσουν ορισμένοι Δήμοι και όχι όλοι.

Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών ενημερώνει ότι εξασφάλισε ότι θα συνεχιστούν την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και όλο τον Μάρτιο οι δωρεάν Drive through έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις προέδρων κοινοτήτων για το υπό σύσταση νομοσχέδιο για την Τ.Α σχετικά με το ρόλο των κοινοτήτων. Ήδη ψήφισμα εξέδωσε η Κοινότητα Σερρών ζητώντας να μην καταργηθούν τα Συμβούλια Κοινοτήτων στις έδρες των Δήμων.