Η Ν.Δ. είναι η σταθερά αξία των Ελλήνων, τονίζει ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζοντας εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, ενώ επισημαίνει ότι αυτή θα είναι η μεγάλη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώθηκε στα χρόνια της κρίσης με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο κ. Καραμανλής, αν και κόσμιος, είναι καταπέλτης κατά του Κώστα Σημίτη τονίζοντας ότι η Ελλάδα πληρώνει τις επιλογή του στα εθνικά θέματα. Στο ερώτημα αν θα είναι υπουργός ο κ. Καραμανλής δεν ανοίγει τα χαρτιά του και επισημαίνει ότι δουλεύει μόνο για τη νίκη της Ν.Δ. στις 7 Ιουλίου.

Ας ξεκινήσουμε από κάτι προσωπικό. Ως τομεάρχης υποδομών και μεταφορών της ΝΔ ποια είναι η βασική σας κριτική σ’ αυτό το πεδίο προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τι καινούργιο μπορεί να κομίσει το κόμμα σας;

Η κριτική μας στον τομέα των έργων συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: κυβέρνηση μηδενικού έργου. Βλέπετε, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτον, όλα αυτά τα χρόνια, δεν κατάφερε να συμβασιοποιήσει ούτε ένα μεγάλο έργο. Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα το Καστέλι, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις… Δεύτερον κι ακόμα χειρότερο, δεν αφήνει πίσω της ούτε μία ώριμη μελέτη. Κι έτσι καθυστερούν αναγκαίες υποδομές, αλλά βυθίζεται και ο τεχνικός κλάδος. Και τρίτον, έχει να επιδείξει μια σειρά από παταγωδώς αποτυχημένους χειρισμούς, με πιο εμβληματική περίπτωση το Πάτρα-Πύργος. Ενώ το παρέλαβε από την κυβέρνησή μας έτοιμο να ξεκινήσει ως ενιαίο έργο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αποφάσισε την κατάτμησή του και το άφησε χρόνια πίσω… Είπαν μεγάλα λόγια, λοιπόν, αλλά δυστυχώς δεν έκαναν σχεδόν τίποτα.

Αντιθέτως, στη Νέα Δημοκρατία, κύριε Λαπαναΐτη, τα έργα δεν τα βλέπουμε ως εργαλεία υφαρπαγής ψήφων, αλλά ως εργαλεία ανάπτυξης. Με αυτήν ακριβώς τη λογική είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και ως κυβέρνηση. Και να σχεδιάσουμε με ρεαλισμό την επόμενη γενιά μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Το 2015 άλλαξε ριζικά ένα πολιτικό σκηνικό δεκαετιών με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση. Σήμερα, πώς αποτιμάτε το πολιτικό σκηνικό όπως αναδείχτηκε από τις τριπλές εκλογές του Μαΐου; Εκτιμάτε ότι μπορεί να υπάρξουν ανατροπές στις κάλπες της 7ης Ιουλίου;

Η μόνη σταθερά του ελληνικού πολιτικού συστήματος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα είναι η παράταξή μας. Η ΝΔ είναι η σταθερά αξία των Ελλήνων. Μπορεί να έχουμε κάνει κι εμείς λάθη, αλλά διαχρονικά κρατήσαμε τις αρχές και τις αξίες μας: τον γνήσια λαϊκό αλλά όχι λαϊκίστικο χαρακτήρα, τις φιλελεύθερες ιδέες, τον υγιή πατριωτισμό, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πρωτίστως την απαράβατη αρχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι το εθνικό συμφέρον μπαίνει πάντα πάνω από το κομματικό. Όλα αυτά, τα έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. Και στις πρόσφατες τριπλές κάλπες έδειξε ότι στρέφει όλες του τις ελπίδες για το αύριο στη ΝΔ. Την 7η Ιουλίου είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί αυτή η εικόνα. Η μεγάλη ανατροπή της κάλπης θα είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ –ένας στόχος που πλέον φαίνεται εφικτός. Αρκεί να μην πάει ούτε ψήφος χαμένη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες. Σε ποιες πολιτικές δυνάμεις προσβλέπετε και σε ποια πεδία μπορείτε να συνεργαστείτε;

Σε κάθε υγιή πολιτική δύναμη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που μετά τις εκλογές θα δείξει την υπευθυνότητα να βάλει το καλό του τόπου πάνω από το στενό της συμφέρον. Κι αυτό ακριβώς άλλωστε μπορεί να είναι και το πεδίο συνεργασίας για το οποίο με ρωτάτε: το καλό του τόπου. Ας κάνουμε επιτέλους όλα τα άλλα στην άκρη κι ας δουλέψουμε για αυτό.

Πώς σχολιάζετε τη δήλωση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη ότι φοβάται τέταρτο μνημόνιο; Το ρωτώ αυτό, υπό την έννοια ότι λέγεται την ώρα που η Φώφη Γεννηματά -όπως τουλάχιστον την κατηγορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος- προεξοφλεί ότι θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ…

Για μια χώρα που έχει περάσει μια τόσο μεγάλη κρίση, υπάρχουν τρία διαφορετικά ενδεχόμενα: Αυτό της υποτροπής, που εννοεί – υποθέτω – ο κ.Καμίνης, αυτό της στασιμότητας και αυτό της εκτίναξης. Πιστεύω ειλικρινά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εκτίναξη της χώρας. Δεν λέμε μεγάλα λόγια, αλλά με σχέδιο και σκληρή δουλειά μπορούμε να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη που χτύπησε συστηματικά και εκδικητικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αλλά η «πρώτη φορά Αριστερά» τούς γύρισε την πλάτη… Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με τη νίκη της ΝΔ να έρχεται, οι Έλληνες αισιοδοξούν ξανά.

Πώς σχολιάζετε την παρέμβαση Σημίτη που έκλεισε το μάτι σε «όχι ευχάριστη» λύση στο Αιγαίο φοβούμενος νέα Ίμια; Έχουν βάση τέτοιοι φόβοι; Η ΝΔ τι πρεσβεύει και πώς θα κινηθεί στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων;

Δυστυχώς, στα ελληνοτουρκικά, η Ελλάδα ακόμα πληρώνει ακριβά τις συνέπειες της πολιτικής Σημίτη… Με εθνικά επώδυνες κορυφώσεις τα Ίμια και τη Μαδρίτη, όπου αναγνωρίστηκαν «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Με κάθε σεβασμό σε έναν πρώην πρωθυπουργό, λοιπόν, νομίζω ότι αρκετά κόστισαν στην πατρίδα μας αυτές οι επιλογές του, φτάνει…

Όσο για τη στάση της ΝΔ, αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει ασφαλώς, εθνικά υπεύθυνη. Μακριά από εμάς οι ακραίες φωνές και η πατριδοκαπηλία. Μακριά, όμως, και ο ενδοτισμός. Το δόγμα της ΝΔ είναι: Άλλο υπευθυνότητα, άλλο υποχωρητικότητα.

Ας κλείσουμε όπως αρχίσαμε, με κάτι προσωπικό. Ετοιμάζεστε για να αναλάβετε υπουργικό θώκο;

Αυτό, όπως γνωρίζετε κύριε Λαπαναΐτη, είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και κανενός άλλου. Δηλαδή, από το βράδυ της 7ης Ιουλίου, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εγώ καθημερινά βρίσκομαι από τη μια άκρη του Νομού Σερρών στην άλλη και το μόνο για το οποίο ετοιμάζομαι είναι για μια μεγάλη νίκη της ΝΔ και για σκληρή δουλειά για να πατήσει η Ελλάδα ξανά γερά στα πόδια της.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 227 επισκέπτες