serreslife

Το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα του μέλλοντος του ΤΕΙ Σερρών συζήτησε σήμερα διεξοδικά ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής με τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ και στην οποία συμμετείχαν ο Πρύτανης κ. Δ. Χασάπης, και το σύνολο των Αντιπρυτάνεων, οι κ.κ. Μ.-Ε. Θεοδωρίδου – Σωτηρίου, Αν. Μωυσιάδης, Χ. Στρουθόπουλος και Κ. Δαυίδ, παρουσιάστηκε αναλυτικά στον κο Καραμανλή η πορεία των συζητήσεων της πρόθεσης του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των Ιδρυμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιουλίου, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Παιδείας, ανάμεσα στις διοικήσεις των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας, και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τη συγχώνευση των οποίων θα προέλθει το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας. Το νομοσχέδιο της συγχώνευσης αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου.

Πέρα, όμως, των όποιων διοικητικών ζητημάτων, ως ακανθώδες θέμα θεωρείται αυτό της έδρας του νέου Ιδρύματος, δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσανατολίζεται να την ορίσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτό το ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι πάγια πρακτική σε όλην την Ευρώπη είναι η αποκέντρωση των ακαδημαϊκών τμημάτων, μια πρακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην περίπτωση του νέου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Τόνισε πως το ΤΕΙ Σερρών διαθέτει το καλύτερο ακαδημαϊκό campus κι ως εκ τούτου ως έδρα θα πρέπει να ορισθούν οι Σέρρες, και δεσμεύθηκε πως ασκήσει κάθε δυνατή κοινοβουλευτική πίεση προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Πολιτικό Γραφείο Κώστα Καραμανλή
Βουλευτή Ν. Σερρών
Κ. Καραμανλή 2, Σέρρες 621 00, Τ: 23210-55155, F: 23210-55255
Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα 105 61, Τ: 210-3237012, F: 210-3220242

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...