Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής αναφορικά με το μέλλον του ΤΕΙ Σερρών.
Όπως σημειώνει ο κ. Καραμανλής, στις 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο συνάντηση σε επίπεδο πρυτανικών αρχών των διοικήσεων 4 ιδρυμάτων, στο οποίο συμμετείχε και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα «συγχώνευσης» των ιδρυμάτων αυτών σε ένα μεγάλο νέο πανεπιστήμιο.

Στη συζήτηση, όμως, ειπώθηκε πως – σύμφωνα με την πολιτική του Υπουργείου – στην περίπτωση επίτευξης της «συγχώνευσης», δεν θα επιτρέπεται το ίδιο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών να λειτουργεί σε δύο διαφορετικές πόλεις.

Στο κείμενό του, ο κ. Καραμανλής ρωτά – μεταξύ άλλων – τον Υπουργό Παιδείας, για το αν και κατά πόσο η ενοποίηση πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε ενιαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα οδηγεί ταυτόχρονα και στο «κλείσιμο» σχολών, στην περίπτωση που το ίδιο γνωστικό αντικείμενο διδάσκεται σε 2 διαφορετικές πόλεις, όπως ισχύει στην περίπτωση των Τμημάτων Μηχανικών Πληροφορικής και Πολιτικών Μηχανικών, που λειτουργούν στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών, καθώς και για το αν και κατά πόσο η νέα αυτή «πολιτική» για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, θα «συμπαρασύρει» και το Τμήμα των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ που λειτουργεί στις Σέρρες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Θέμα: Τύχη του ΤΕΙ Σερρών

Κύριε Υπουργέ,

Στις 22 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο συνάντηση σε επίπεδο πρυτανικών αρχών των διοικήσεων του εν λόγω πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που – σύμφωνα με πληροφορίες – υπήρξε προϊόν «υπόδειξης» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη δυνατότητα «συγχώνευσης» των 4 ιδρυμάτων σε ένα μεγάλο νέο πανεπιστήμιο, ενώ – μεταξύ άλλων – ειπώθηκε πως στην περίπτωση επίτευξης της ενοποίησης, δεν θα επιτρέπεται το ίδιο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών να υπάρχει σε δύο διαφορετικές πόλεις.

Συνεπεία των ανωτέρω ερωτάστε κε Υπουργέ:

-Εντάσσεται η εν λόγω συνάντηση στο πλαίσιο των Επιτροπών που έχετε συγκροτήσει, με στόχο τη διερεύνηση της μορφής συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων;
-Αποτελεί πρόθεση του Υπουργείου σας η «συγχώνευση» των ως άνω Ιδρυμάτων;
-Αν ναι, θα ισχύει η πρόβλεψη της μη λειτουργίας του ιδίου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε 2 διαφορετικές πόλεις;
-Σε αυτήν την περίπτωση:

α. Ποια θα είναι η τύχη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που διδάσκονται στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών;

β.Από την στιγμή που από τη «συγχώνευση» θα προκύψει ένα νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο οποίο θα απαγορεύεται η λειτουργία του ιδίου γνωστικού αντικειμένου σε δύο διαφορετικές πόλεις, θα ισχύει η αντίστοιχη πρόβλεψη και στην περίπτωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το οποίο έχει τμήματα ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες;

γ. Ποια προβλέπεται να είναι η μεταβατική περίοδος για τους ήδη υπάρχοντες φοιτητές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Καραμανλής Κώστας

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 270 επισκέπτες