Επτά (7) Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υπεβλήθησαν στην Α΄φάση του Διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών και Κιλκίς καθώς και την ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Βασικός σκοπός του έργου είναι:

α) ο εκσυγχρονισμός των υποδομών για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών,

β) η συγκέντρωση των υπηρεσιών, και

γ) η αποκατάσταση της στέγασης δικαστικών λειτουργιών που βρίσκονται σε παλαιωμένα κτήρια, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς και κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις ΣΔΙΤ κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Η μεγάλη συμμετοχή στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του εν λόγω έργου καταδεικνύει την ελκυστικότητα και τη δυναμική των αναπτυξιακών έργων ΣΔΙΤ. Η αναβάθμιση της εικόνας των Δικαστικών Μεγάρων θα βελτιώσει τις παρεχόμενων δικαστικές υπηρεσίες προς όφελος των εργαζομένων σε αυτά και κυρίως των πολιτών».

Διαβάστε επίσης: