Το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη από κόσμο Πλατεία του «ΟΧΙ» στο Ροδολίβος, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αμφίπολης Στέργιου Φραστανλή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Την ιερή ακολουθία και τον Αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης της Ιερής Μητρόπολης Νέας Ζίχνης και Νευροκοπίου Κύριλος, επικουρούμενος από ιερείς των κοινοτήτων του Δήμου Αμφίπολης. Αμέσως μετά ακολούθησε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου, ο οποίος έθεσε το χέρι του στο Ιερό Ευαγγέλιο, ενώ οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι άγγιζαν ο έναν τον άλλον.

Την τελετή ορκωμοσίας εκτός από το πλήθος κόσμου παρακολούθησαν και  τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, και της Ελληνικής Λίσης, Κώστας Μπούμπας, καθώς επίσης και  ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης.

Στέργιος Φραστανλής: «Υπευθυνότητα και διαφάνεια»

Στη σύντομη ομιλία του που ακολούθησε της ορκωμοσίας του  ο νέος δήμαρχος  Στέργιος Φραστανλής δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί με απόλυτη διαφάνεια και υπευθυνότητα απέναντι στους δημότες του.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:“Ο όρκος που δώσαμε σήμερα, είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης. Όρκος που φιλοδοξούμε να είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα προοπτική για το δήμο μας. Όλοι μαζί καλούμαστε να δώσουμε έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για τον Δήμο μας, με εντιμότητα, συνεννόηση, συνεργασία και αποτελεσματικό συντονισμό.                            

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχουμε την δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αν ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές προς όφελος του τόπου μας.                               

 Το ήθος, η διαφάνεια, η κοινωνική ευαισθησία, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία θέλουμε να κυριαρχήσουν. Η εντολή ευθύνης από το εκλογικό σώμα δόθηκε στο συνδυασμό μας, στα μέλη της παράταξης μας. Δόθηκε όμως και στους συναδέλφους των υπολοίπων συνδυασμών που εκλέχθηκαν. Όλοι είμαστε επιλογή του εκλογικού σώματος και δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συναγωνιστές, στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Επιθυμία μας είναι η δημιουργική συνεργασία. Θα επιδιώξουμε τον διάλογο χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες. Η πολυφωνία κυρίες και κύριοι είναι πλούτος, αρκεί να μην εξαντλείται σε αοριστολογίες, ιδεοληψίες και στείρες αντιπαραθέσεις. Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά μαζί με όλα τα κοινοτικά συμβούλια, για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής δεσμεύομαι ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, ότι η πολιτική μας απέναντι στην κεντρική εξουσία θα διεκδικητική για όλα όσα ο Δήμος μας δικαιούται και αξίζει να κατακτήσει.

Θέλω να επισημάνω  και αυτό είναι δέσμευση, ότι οι πόρτες του δημάρχου και των αντιδημάρχων θα είναι ανοιχτές για όλους ανεξαιρέτως του δημότες μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Αμφίπολης ακόμη καλύτερο!».

Πηγή: Εφημερίδα Σημερινή των Σερρών

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: