Στη μηχανή του αυτοκινήτου του είχε κρυμμένα ένας 47χρονος Βούλγαρος 7.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ που είχε καταφέρει να αποσπάσει από μία 79χρονη μαζί με τον συνεργό του στις Σέρρες.

Ο Βούλγαρος συνελήφθη για το αδίκημα της απάτης μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Ο 42χρονος συνεργός του, προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφώνησε στην 79χρονη και της είπε πως η κόρη της έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο Βούλγαροι κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς και βρέθηκαν καλά κρυμμένα στη μηχανή του οχήματος που οδηγούσε και αποδόθηκαν στην παθούσα. Το όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Και άλλες προσπάθειες εξαπάτησης

Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν την ίδια μέρα να εξαπατήσουν ακόμα 5 γυναίκες σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με ακόμα έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Λάρισα όπου κρατείται για παρόμοια περίπτωση απάτης και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι στις 9 και 19 Οκτωβρίου 2023, ενέχονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.700 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα έχει σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών για εξαπάτηση ηλικιωμένης, που έγινε την 29η Σεπτεμβρίου 2023 στις Σέρρες.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης: