Οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει κλοπές σε 24 πόλεις της χώρας: Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο Κρήτης και Ρέθυμνο.

Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των 11 συλληφθέντων, που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Δήμαρχος VS Υποψήφιος Δήμαρχος 0-1



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, γίνεται για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου, αλλά και για διερεύνηση συμμετοχής των 11 συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το χρονικό εξάρθρωσης της συμμορίας των 11
Σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση της αστυνομίας στις 12 Ιανουαρίου 2023, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, συνέλαβαν σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και στη Λαμία, συνολικά έξι άνδρες και πέντε γυναίκες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Για τη σύλληψη των δραστών οργανώθηκε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Πατρών, Λαμίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης / ΤΠΚΕ, της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. Θεσσαλονίκης, των Τμημάτων Ασφαλείας Δέλτα Θεσσαλονίκης, Ευόσμου, Ιλίου, Ξάνθης, Βέροιας, Λειβαδιάς και της ΟΠΚΕ Kαματερού.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη δέκα μελών της οργάνωσης (τέσσερις άνδρες – έξι γυναίκες), που βαρύνονται με τα παραπάνω αδικήματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, από τον Ιούλιο του 2022, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν 63 διακεκριμένες κλοπές από σπίτια, σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια, αρπάζοντας συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταπωλούσαν στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης: