Σε 30 περιπτώσεις απάτης, σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα και στις Σέρρες, είχε εμπλακεί η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι, συνολικά, 8 εμπλεκόμενοι χρησιμοποιώντας ψεύτικες αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, σκαφών, μηχανημάτων και άλλων), έπειθαν τα θύματά τους - μερικά εξ’ αυτών και στην Κρήτη - να τους αποστείλουν χρήματα, με αποτέλεσμα να έχουν «βγάλει» τουλάχιστον 59.000 ευρώ από την παρ΄πανο0μη δράση τους.

Οι δράστες εμπλέκονται σε 30 περιπτώσεις απάτης που εις βάρος θυμάτων που διέμεναν σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο και άλλες.

Η εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα, αποτελούνταν από 8 συνολικά άτομα, 6 από τα οποία (5 άνδρες και μία γυναίκα) συνελήφθησαν σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των 6 συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Πως δρούσαν;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδής αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές που έπειθαν να τους καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε (30) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.α) από τις οποίες οι (29) τετελεσμένες και μια (1) απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (59.104) ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις (120.000) ευρώ.

Αξιοσημείωτο, είναι τα ιδιαίτερα μέτρα που λάμβαναν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim , διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των (405) ευρώ καθώς και ένα ι.χ.ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 569 επισκέπτες